Investiție prin ,,Anghel Saligny” de 15 milioane de lei, la Bolboși

188

O comună din Gorj a primit în această săptămână o finanțare de 15 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul ,,Anghel Saligny”.

Ministrul Adrian Ioan Veştea a semnat, miercuri, 25 septembrie, 20 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”, în valoare totală de 208.276.639,47 de lei, pentru modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a sistemelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, precum și amenajarea unor șanțuri și trotuare. ,,Toate aceste investiții au ca rezultat final dezvoltarea comunităților locale, creșterea numărului locurilor de muncă și stimularea economiei naționale”, a precizat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea.
Pe lista celor 20 de investiții care au primit finanțare se numără și comuna Bolboși.
Aici vorbim despre o finanțare de 15 milioane de lei pentru două obiective: ,,Înființare rețea alimentare cu apă în comuna Bolboși, satele Ohaba Jiu și Valea, jud. Gorj” și ,,Înființare rețea canalizare în comuna Bolboși, satele Ohaba Jiu și Valea, jud. Gorj”.
Este de amintit faptul că, în urmă cu o săptămână, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a virat suma de 1.852.854.725,92 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 1.166 de obiective finanțate prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny” și prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
Astfel, pentru Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”, a fost plătită suma de 1.657.443.197,04 de lei pentru 952 de obiective aflate în execuție, iar, pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, au fost decontate 195.411.528,88 de lei pentru 214 proiecte de investiții.
Facturile au fost depuse de beneficiari pentru proiecte care vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, construirea sau refacerea unor poduri, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare și a stațiilor de epurare, precum și înființarea și dezvoltarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale. Pe lista plăților efectuate ca decontări ale lucrărilor efectuate se regăsesc obiective de investiții din mai multe localități din Gorj. Este vorba despre: Negomir, Plopșoru, Turceni, Novaci, Borăscu, Samarinești, Mătăsari, Logrești, Bumbești-Pițic, Crușeț, Țânțăreni, Godinești, Telești, Roșia de Amaradia, Bălănești, Bălești, Cătunele, Stoina, Drăguțești, Prigoria și Brănești.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here