S-a încheiat selecția profesorilor metodiști. Niciun loc liber!

193

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a organizat selecția cadrelor didactice în vederea constituirii corpului de metodiști pentru acest an școlar. Toate posturile s-au ocupat încă din prima etapă. Este vorba despre cadrele didactice care au mai fost profesori metodişti și care și-au depus dosarele prin care au solicitat reconfirmarea în funcţii.
Astfel, pentru etapa a doua, de selecţie de noi membri, nu a mai rămas disponibil niciun loc. „În urma desfășurării etapei I, privind reconfirmarea cadrelor didactice care au îndeplinit funcția de metodist al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în anul școlar 2023-2024 și în baza rezultatelor evaluării efectuate de către inspectorii de specialitate, vă comunicăm că nu există locuri disponibile pentru selecția unor noi cadre didactice care să îndeplinească funcția de metodist pentru anul școlar 2024-2025”, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Gorj.
Au fost disponibile pentru selecție 261 de locuri, cele mai multe la învățământ primar – 39, învățământ preșcolar – 28, limba și literatura română – 24, discipline tehnice – 22 și matematică – 20. Cele mai puține locuri au fost pentru disciplinele limba italiană și limba latină – câte un loc și limba germană – 2 locuri.
Metodiştii sunt cei care participă şi evaluează lecţiile pe care le susţin profesorii pentru a obţine gradele didactice.
Pentru a avea calitatea de profesor metodist, cadrele didactice trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii generale: studii superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate; titular în învăţământul preuniversitar de stat; minimum gradul didactic II; calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii 5 ani școlari; experiență în desfășurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învățământ în baza activității desfășurate de candidat în ultimii trei ani școlari.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here