Ca la noi, la nimeni – Președintele Iohannis, lovit crunt de Înalta Curte!

97
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Orice prost poate să știe. Scopul e să înțelegi.”Albert Einstein

Faptele pentru care Preș. Klaus Werner Iohannis este acuzat că și-a însușit ilegal mai multe case – șase după unii, șapte după alții – sunt cunoscute practic din anul 2015. Diverși apropiați ai președintelui au făcut tot felul de contestații cu scopul de a se tărăgăna verdictul. În vremea aceasta, Familia Iohannis a încasat chirii necuvenite pentru case ne nu-i aparțineau, iar oamenii care cumpăraseră apartamente în acele case fie au fost dați afară, fie au trăit cu frică și ar fi putut fi evacuați silit de presupusul proprietar – Familia Iohannis – și aruncați în stradă.
DECIZIA BOMBĂ A ÎNALTEI CURȚI. A venit miercuri, la nouă ani de când niște instanțe neinfluențate politic de Preș. Klaus Werner Iohannis, ar fi putut să facă o justiție dreaptă, în folosul cetățenilor nedreptățiți. Și totuși, miercuri, 25 septembrie 2024, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) avea termen într-un proces care-l viza și pe Preș. Klaus Werner Iohannis, care se afla taman la NewYork, la ultima adunare generală a ONU, unde participa ca președinte al României și a ținut inclusiv un discurs.
Prin decizia ÎCCJ, numitul Klaus Iohannis este obligat de instanță să dea înapoi banii obținuți din chiriile de la Sibiu, vreo 300.000 de euro.
ANAF NU ÎL POATE EXECUTA, MOMENTAN. Și, astfel, președintele Klaus Iohannis nu este, deocamdată, obligat să plătească suma de aproximativ 300.000 de euro statului, sumă provenită ilegal din chirii, în urma unei decizii definitive și irevocabile a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Asta din pricină că ANAF Sibiu a deschis/provocat un nou litigiu, solicitând Tribunalului Sibiu anularea certificatului de moștenitor al Rodicăi Beștea, prietenă de familie cu Iohannis, ceea ce blochează executarea datoriei până la soluționarea conflictului imobiliar.
SUMA DATORATĂ ȘI CONTEXTUL IMOBILIAR. Înalta Curte a decis că Iohannis trebuie să returneze statului aproximativ 260.000 de euro, sumă provenită din chirii pentru un imobil situat pe strada Gheorghe Magheru, din Sibiu, la care se adaugă penalități, ridicând totalul la 300.000 de euro! Acest imobil, împreună cu un altul situat pe strada Nicolae Bălcescu, tot din Sibiu, a fost achiziționat de familia Iohannis de la familia Baștea (din Miami Beach – SUA, acolo unde Iohannis ar mai avea trei vile!), însă decizia instanței a stabilit că imobilul din Magheru revine statului român.
Decizia ÎCCJ din 2023 consfințește faptul că statul român este proprietarul de drept al imobilului, iar președintele Iohannis trebuie să restituie suma obținută ilegal din chirii, însă litigiul cu ANAF amână temporar executarea acestei obligații.
ULTIMA MISIUNE PENTRU OSTAȘUL CIUCĂ, FĂCUT HARACHIRI LA ORDINUL SHOGUNULUI IOHANNIS! Ambițiile politice ale lui Klaus Iohannis, după două mandate la Palatul Cotroceni, riscă, din punct de vedere juridic, să dinamiteze viitorul politic al actualului președinte al Noului PNL, Nicolae Ciucă. Fără modificarea legislației privind alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, Iohannis nu va putea candida, ca independent înscris pe listele liberalilor, pentru un post de senator în Parlamentul României. Iar dacă legea nu va trece de legislativ, deoarece vor lipsi voturile celor de la PSD, atunci singura variantă pe care Klaus Iohannis o va mai avea la îndemână pentru a-și duce la îndeplinire planul politic rămâne să-și dea demisia din funcția de președinte al României, înainte de a se împlini termenul legal pentru depunerea candaturilor la BEC. Această demisie îl va obliga pe N. Ciucă să preia funcția de președinte interimar al României, exact în momentul în care același Nicolae Ciucă va candida pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, fiind candidatul desemnat de Noul PNL. În acest fel, candidatura la prezidențiale a acestuia este periclitată!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here