Ca la noi, la nimeni – Negru de supărare, Iohannis rupe guvernarea PSD-PNL?

168
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Domnul Ciucă și PNL vor să dea foc țării și s-o arunce în haosul instabilității doar pentru că PSD nu vrea să îi dea lui Iohannis un loc de muncă. Cum sună asta? Să rupi coaliția de guvernare pentru că PSD nu vrea să voteze o lege pentru un singur om este complet absurd.”Alfred Simonis, președintele PSD Timiș

De mai bine de o săptămână, principalele partide ale țării, care formează coaliția de guvernare PSD-PNL, se acuză reciproc din pricina unei presupuse Legi Iohannis”, aflată în stadiul de proiect de lege retras și acesta din Parlament, unde-ar fi trebuit dezbătut de comisiile de specialitate. Pretinsul Noul Partid Național Liberal l-a blocat, deocamdată, cerând opiniile unor experți, cum sunt membrii Curții Constituționale a României, care se va pronunța astăzi, joi, 26 septembrie 2024.
DUBLĂ LOVITURĂ PENTRU PREȘEDINTELE IOHANNIS! Chiar dacă astăzi este la NewYork, unde-a ajuns iarăși cu un avion privat ce-l costă 1 milion de euro, și susține un discurs la ONU pentru ultima oară în calitate de președinte al României, Klaus Werner Iohannis are vești rele, ca să nu spun chiar proaste, din țară. Printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți, Klau Iohannis trebuie să restituie toți banii încasați ilegal din chiriile primite pentru cele două case, dintre cele șase, pe care le-a pierdut în instanță. Deci a pierdut două case și suma de 320.000 euro, bani buni ce vor trebui să revină statului român, proprietarul de drept al celor două case însușite prin documente false. La baza documentelor pentru cele două imobile, din Sibiu, stau tot felul de acte ilegale, foștii proprietari neavând moștenitori. În cauză, secretarul primăriei din comuna Porumbaru a făcut un an de pușcărie.
DE CE A INSISTAT KLAUS IOHANNIS SĂ DEVINĂ SENATOR? Este știut că, și dacă ar ajunge senator, calitatea de senator nu i-ar asigura vreo imunitate în această situație delicată, de ordin civil. Numai că, dacă ar deveni senator, Klaus Werner Iohannis ar putea ocupa funcția de președinte al Senatului, sau, în funcție de rezultatele în alegerile parlamentare ale Noului PNL, chiar prim-ministru al României. În fiecare din aceste situații, Klaus Werner Iohannis ar putea influența justiția datorită funcțiilor pe care, cum spuneam, le-ar putea ocupa. E greu de presupus că Iohannis va da banii. Sau va trebui să fie executat silit!
AMENINȚĂRILE LUI NICOLAE CIUCĂ. El o ține una și bună, de fapt rea, că prin luna aprilie ar fi avut loc o întâlnire de taină între Iohannis, Ciolacu și Ciucă în care liderul social-democrat ar fi promis că va susține ceea ce acum numim „Legea Iohannis”, care dacă s-ar vota, Iohannis ar promulga-o și s-ar vedea senator, fiindcă ar candida pe listele Noului PNL, drept cap de listă! Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, totodată și președinte al Partidului Social Democrat, neagă, din nou, existența unei asemenea discuții. Și că ar fi promis, în numele PSD, că partidul pe care îl conduce ar vot proiectul de lege prin care, fiind în ultimele trei luni ale celui de-al doilea mandat, președintele Klaus Werner Iohannis ar avea dreptul să candideze ca „independent” pe listele PNL.
Președintele Noului PNL și al Senatului, deci al doilea om în stat, a recunoscut că a fost deranjat de faptul că PSD nu a susținut proiectul (noilor) liberal(i) privind candidatura președintelui Iohannis la alegerile parlamentare și a confirmat informația că „funcționarea coaliției este improbabilă după alegerile parlamentare!”
ION PREDOȘANU

P.S. NOI AJUTOARE PENTRU SINISTRAȚII DIN GALAȚI. Sinistrații din județul Galați vor primi încă 15.000 de lei, cu care își pot înlocui bunurile distruse. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here