„Ziua Europeană a Limbilor”, marcată la Biblioteca Județeană

387

Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj a marcat în avans, săptămâna trecută, „Ziua Europeană a Limbilor”, un eveniment desfășurat la MansArta bibliotecii, alături de elevii de gimnaziu ai Școlii Gimnaziale Sâmbotin, județul Gorj, însoțiți de profesoara de limba engleză și franceză Irina Nicoleta Șarapatin.

”După primirea călduroasă a oaspeților noștri, doamna bibliotecar Anca-Georgiana Ștefan le-a vorbit elevilor despre secțiile și filialele bibliotecii, despre colecțiile impresionante de carte existente la Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj și despre faptul că biblioteca trebuie privită mereu ca „un prieten de nădejde”. De asemenea, i-a îndemnat să apeleze cu încredere la serviciile și colecțiile de carte ale bibliotecii, să viziteze, ori de câte ori au ocazia, spațiile acesteia destinate studiului, lecturării de carte și activităților diverse. În continuare, doamna Irina Nicoleta Șarapatin, prin materialele interactive pregătite în detaliu pentru elevi: broșuri de investigație, prin care s-au identificat câteva date despre fiecare țară europeană (steag, localizare, capitală, tradiții etc.), sondaje de opinie referitoare la modurile diferite de a învăța o limbă nouă și oferirea informațiilor necesare participării la concursuri școlare și extrașcolare, i-a determinat pe aceștia să reflecteze asupra cunoașterii a cel puțin două limbi de circulație europeană. Apoi, elevii au primit din partea bibliotecii permisele de intrare la bibliotecă, devenind astfel noii noștri utilizatori, iar din partea doamnei profesoare stickere si semne de carte personalizate. Elevii vor avea de finalizat în următoarele zile un colaj cu broșurile de investigație realizate individual”, a transmis conducerea Bibliotecii Județene ”Christian Tell”.
Acest eveniment cultural deosebit de important încurajează învățarea limbilor străine, pornind de la vârste fragede. La inițiativa Consiliului Europei din Strasbourg, Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită în fiecare an pe data de 26 septembrie, începând din anul 2001. Prin organizarea de astfel de activități, reprezentanții Bibliotecii Județene ”Christian Tell” încurajarea învățării limbilor străine pe tot parcursul vieții, nu numai într-un context școlar, ci și în afara acestuia, sensibilizarea publicului asupra importanței învățării limbilor străine, cu scopul de a favoriza plurilingvismul și, de asemenea, se pune accent pe cooperarea interculturală, pentru a promova diversitatea lingvistică și culturală a Europei.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here