Aparegio: Celule fotovoltaice pentru 22 de puncte de lucru

397

Operatorul Aparegio Gorj a anunțat faptul că demersurile începute anul trecut privind contorizarea inteligentă și investiții în domeniul resurselor regenerabile au prins contur.

Astfel, vineri, 20 septembrie 2024, actul adițional cu cele două investiții pe Programul Dezvoltare Durabilă (PDD) a fost semnat de conducerea operatorului, în persoana directorului general, Traian Pătrășcoiu, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADIA) Gorj, Cosmin Mihai Popescu, și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Aparegio Gorj a devenit acum primul operator din țară ce parafează documentul pentru digitalizare și panouri fotovoltaice.

Proiectul ”Achiziționarea și montarea/implementarea de către Aparegio Gorj S.A. de contori inteligenți și de echipamente și software pentru digitalizarea activității de management al pierderilor pentru eficientizarea sistemului de alimentare cu apă al Municipiului Târgu Jiu”, are o valoare  totală de 9.341.620,16 lei (fără TVA), respectiv 11.116.527,99 lei cu TVA și constă în: – “Achiziționarea si montarea/implementarea de către Aparegio Gorj S.A. de contori inteligenți pentru sistemului de alimentare cu apă al Municipiului Târgu Jiu” pentru reducerea pierderilor de apă în sistemul de alimentare cu apă în municipiu; – “Achiziționarea și montarea/implementarea de către Aparegio Gorj S.A. de echipamente și software pentru digitalizarea activității de management al pierderilor pentru eficientizarea sistemului de alimentare cu apă al municipiului Târgu Jiu (loggeri si vane)”.

În ceea ce privește dezvoltarea durabilă proiectul “Producere de energie electrică din surse solare la nivelul operatorului de apă şi apă uzată“, cu o valoare estimată a proiectului fără TVA, care se ridică la 17.197.090,00 lei, certifică faptul că operatorul va amplasa celule fotovoltaice pentru 22 de puncte de lucru. Acestea sunt: Stație Apă Dealul Târgului; Stație Epurare Târgu Jiu; Alimentare cu apă Preajba Mare Făgetului; Îmbunătățirea procesului de tratare apă Polata; Stație pompe Cartiu; Stație apă Iezureni; Stație apă Sadu 1 – Bumbești-Jiu; Stație apă SP2 Barlesti, Bumbești-Jiu; Bazine apă Lupoaia; Stație epurare Motru; Stație apă Glogova Iormănești; Stație pompare SP 5 Zăvoi; Stație epurare Târgu-Cărbunești; Gospodărie de apă Ceratu; Alimentare apă Câmpu Mare; Stație pompare Socu; Pompe apă Bucureasa; Stație tratare apă Lelești; Stație apă Arcani; Stație epurare Arcani; Stație apă Rovinari; Stație epurare Turceni. Investiția de față propune instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice de o capacitate totală de 2332 kWp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here