Localnicii din Polovragi sar în sprijinul celor afectați de inundații

141

Viiturile devastatoare care au lovit estul țării au lăsat în urmă familii distruse și peste 20.000 de oameni fără un acoperiș deasupra capului. Pe rețelele sociale se derulează în această perioadă ample campanii de colectare de diverse ajutoare pentru a veni în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de o viață.

Inundațiile de weekendul trecut au făcut prăpăd în mai multe județe din estul țării, iar familii întregi au rămas pe drumuri pierzându-și case, animale, unii chiar și propria viață. Momentan estimarea totală a pagubelor produse de viituri nu a fost făcută, însă autoritățile s-au mobilizat. Guvernul a aprobat luni alocarea a 100 milioane de lei pentru aproximativ 6.500 de familii și persoane singure afectate de inundațiile și alunecările de teren. Mai exact, se va acorda câte 10.000 lei pentru fiecare familie și persoană singură din localitățile afectate, iar familiile persoanelor decedate vor primi suplimentar câte 10.000 de lei, pentru fiecare victimă.
Și în teritoriu s-a dat startul mobilizării. Un exemplu în acest sens este Primăria Polovragi care a anunțat demararea unei campanii de colectare de ajutoare.
”În aceste momente critice, ei au nevoie de sprijinul nostru! Împreună, putem aduce o rază de speranță în viețile acestor oameni greu încercați. ADLPC Polovragi și Primăria Polovragi organizează o campanie de strângere de ajutoare pentru a veni în sprijinul lor. Ne puteți ajuta donând: Haine – în special haine groase, încălțăminte și lenjerii de pat, pături; Alimente neperisabile – conserve (de carne, pește, legume), orez, paste, făină, zahăr, ulei, fasole uscată, biscuiți, apă; Rechizite pentru copii – caiete, creioane, pixuri, ghiozdane, culori, penare și alte materiale școlare; Produse de igienă – săpun, șampoane, pastă de dinți, scutece pentru copii; Bani – orice sumă este binevenită și va face diferența în refacerea vieților celor afectați. Orice ajutor, oricât de mic, poate aduce o schimbare uriașă pentru cei aflați în suferință. Punctul de colectare va fi organizat la Primăria Polovragi, iar donațiile sunt așteptate zilnic între orele 09:00 – 15:00. Detalii și informații suplimentare la numărul de telefon 0761.066.739 sau la primăria Polovragi – Nicoleta Târlea și Ancuța Gogâță. Vă rugăm să dați vestea mai departe și să ne unim forțele pentru a oferi sprijinul necesar! Împreună, putem reconstrui speranța!”, au transmis reprezentanții Primăriei localității Polovragi.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here