Eveniment emoționant: Întâlnirea veteranilor care au lucrat la fosta sucursală din Gorj a Băncii de Investiții

95

La sfârșitul săptămânii trecute, în ultima zi a acestei veri călduroase, a avut loc o întâlnire sentimentală, a unui grup de veterani, salariați ai Sucursalei județene Gorj a fostei Bănci de Investiții.
Marea majoritate a distinșilor colegi care s-au întâlnit în acest format pentru prima oară de la pensionarea lor, au lucrat mulți ani la unitatea bancară menționată înainte de desființarea acesteia și preluarea activului și pasivului ei de către Banca Română pentru Dezvoltare SA (1 dec. 1990) și doar o perioadă scurtă la noua bancă, până ce s-au pensionat. Câțiva dintre cei ce au fost invitați la această memorabilă întâlnire au continuat să lucreze la noua bancă, printre care se numără și autorul acestor rânduri, sau au lucrat dar la noua bancă imediat după înființarea ei.
De subliniat faptul că este pentru prima dată când seniorii colegi, toți pensionari ai sucursalei gorjene a renumitei Bănci de Investiții, care s-au ocupat, pe perioada activității domniilor lor de finanțarea economiei județului, de la construcția de locuințe, la toate ramurile industriei prelucrătoare, la energie, construcțiile hidroenergetice și minerit, se reîntâlnesc după atâția ani.
Întâlnirea a constituit un minunat prilej de rememorare a trecutului activității bancare din județul Gorj, precum și o ocazie unică de a afla unii de la alții, ce se mai întâmplă cu foștii lor colegi de care nu mai știau nimic, care mai trăiesc și care au plecat pe drumul fără de întoarcere, cărora le-au dedicat, în inimile și sufletele lor, momente și trăiri speciale.
Pe parcursul celor aproape patru ore cât a durat această memorabilă întâlnire, toți participanții s-au simțit minunat, chiar dacă greutățile vârstelor domniilor îi împiedica, pe unii dintre domniile lor, să se miște prea mult.
De subliniat faptul că decanul de vârstă al seniorilor care s-au întâlnit, au discutat și au luat masa împreună la o terasă din oraș, a fost domnul Constantin Guță, cunoscut și apreciat salariat și coordonator al activității de creditare din cadrul unității bancare amintite, la timpul respectiv, care în curând va împlini onorabila și venerabila vârstă de 89 de ani, fiind și cel care s-a ne-a căutat și ne-a propus această întâlnire, pentru care îl apreciem și îi transmitem și în acest mod mulțumirile și gratitudinea noastră.
Legat de venerabilele vârste ale colegilor participanți la întâlnire, după decanul de vârstă amintit, în ordinea descrescătoare, îi amintim pe: domnul Gheorghe Simerea (87 ani); doamna Elena Stoichițoiu (85 ani) – care a fost și directoare adjunctă la Sucursala Gorj a Băncii de Investiții, de unde s-a pensionat; doamna Maria Dragotescu (80 ani) – fostă contabil șef la sucursala Băncii de Investiții și apoi a Băncii Române pentru Dezvoltare; domnul Grigore Tunșanu (78 ani); domnul Vasile Remetea (74 ani); doamna Maria Ioanițescu (73 ai); domnul Vasile Cichină (73 ani), doamna Maria Cenușe (72 ani), precum și mai ”tinerii” Ana Voinea, Maria Fîcea și subsemnatul.
De subliniat faptul că înainte de a începe chemarea taxiurilor sau pe membrii familiilor pentru întoarcerea la casele lor, participanții la această memorabilă întâlnire au stabilit să continue acest început și în viitor să se mai reîntâlnească, prilejuri cu care să-i identifice pe toți colegii care au lucrat la fosta Bancă de Investiții și să-i invite la aceste întâlniri. Ba mai mult s-a vehiculat și ideea adunării unor materiale de la colegi în vederea scrierii unei cărți dedicate trecutului bancar din Gorj.
Până la viitoarea reîntâlnire nu ne rămâne decât să ne gândim cu mare plăcere la acest eveniment, să ne uităm, din când în când, la fotografiile realizate, să scormonim în gândurile noastre și prin arhivele personale de unde să scoatem fotografii vechi și să așternem pe hârtie, dacă putem și reușim, câteva amintiri.
Folosim și acest prilej, pentru a le transmite tuturor participanților, dar nu numai, toate gândurile noastre bune, sănătate, gratitudine și mulțumiri pentru munca domniilor lor în sistemul bancar gorjean.
dr. Victor Troacă, fost salariat și director adjunct al Sucursalei Județene Gorj a Băncii de Investiții

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here