Gorj: Cățelusă salvată de Serviciul public pentru protecția animalelor

163
  • Transferată la deva pentru a fi operată

Reprezentanții Serviciului public pentru protecția animalelor Gorj au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei cățelușe, împreună cu puii săi, în localitatea Tismana, sat Topești, în urma unui apel la 112.

În urma examinării animalului în cauză s-a stabilit că prezintă afecțiuni oculare ce interesează ambii ochi și anume:

– la ochiul stâng s-a constatat că prezintă inflamarea globului ocular și opacifierea corneei, iar la ochiul drept s-a constatat faptul că prezintă:
– inflamarea globului ocular, corneea este uscată,
– hemoragie în zona pupilei și cristalinului,
– hemoragie în partea posterioară a ochiului.

”De precizat este că nu reacționează la stimuli, ceea ce denotă lipsa vederii. În continuare s-a mai constatat că datorită scurgerii secrețiilor oculare abundente, acestea au lăsat urme de la ochi până la nivelul cavității bucale. Datorită stării grave de sănătate, aceasta a fost dusă la spitalul veterinar Andivet din Deva pentru intervențiile de specialitate necesare.

La fața locului s-au deplasat și cei de la Biroul pentru Protecția Animalelor, care au început să facă cercetări în acest caz. Pe lângă cei de la Poliția Animalelor, la fața locului au venit și cei de la Criminalistică”, a declarat șeful Serviciului public, Luis Popa. În privința puilor, acesta a mai precizat: ”Sunt trei pui, sunt în adăpostul de la Călan unde sunt tratați cum trebuie”, a mai comunicat Luis Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here