Târg de științe, la mall-ul din Târgu Jiu

120

În cea de-a doua jumătate a lunii viitoare, mai precis pe 26 septembrie, în incinta mall-ului din Târgu Jiu, va avea loc Târgul de Științe, un eveniment organizat de Fondul Științescu, Asociația Be Teen, TeaBorgs și Federația START în Gorj.

”Pasiunea comună pentru educație, știință și tehnologie ne motivează să te invităm la primul eveniment dedicat științei organizat de Fondul Științescu, Asociația Be Teen, TeaBorgs, Federația START în Gorj, eveniment menit să-i sprijine și să-i încurajeze pe cei pasionați de educația STEM. Invităm mentori Științescu, educatori, elevi, părinți, parteneri, sponsori și membri ai comunității pasionați de științe. Pentru a participa la eveniment ca expozant, e necesară o discuție. Dacă ești interesat, trimite-ne datele de contact pe stiintescu@fundatiacomunitaravalcea.ro. Evenimentul va cuprinde: o expoziție de proiecte STEAM din Gorj, Vâlcea și Valea Jiului pe holurile din mall; ateliere pentru profesori, educatori, actuali și viitor mentori Științescu. Expozanții pregătesc experimente speciale care să te introducă în lumea roboticii (plăcuțe Arduino, roboței LEGO, ozoboți), a chimiei (vulcani, eprubete colorate, observații la microscop), a fizicii (jocuri magnetice, circuite electrice, rachete propulsate cu paiul de suc), a botanicii, a artei digitale și multe surprize pregătite de echipele participante!”, au transmis organizatorii evenimentului.
Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here