Arta olăritului aduce bucurie și încântare în inimile a 400 de tineri gorjeni

608

400 de tineri gorjeni participă în prezent la proiectul ,,Act-terapie: Olărit – Creativitate și bucurie”, această inițiativă având drept scop dezvoltatea potentialului creativ al elevilor prin organizarea unor ateliere de educație non-formală.
Proiectul amintit a demarat o dată cu începutul lunii august și el este inspirat de tradiția olăritului din județul Gorj, prin aceasta dorindu-se readucerea în atenția tinerilor a unei tradiții aproape uitate. Finanțarea este asigurată prin programul Start ONG, lansat de un cunoscut lanț de hypermarket-uri din Romănia și implementat de Asociația ,,Act for Tomorrow”. Programul vizează domeniile de educație, mediu, social, sănătate, cultură și reprezintă cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat organizațiilor non-guvernamentale tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale de inițiativă. Valoarea totală a programului Start ONG fiind de 500.000 de euro.
În județul Gorj, programul este imlementat de către Asociația Democrație Educație Respect (ADER), iar principalele obiective urmărite prin implementarea proiectul ,,Act-terapie: Olărit – Creativitate și bucurie” sunt: stimularea creativității, a simțului estetic și a gustului pentru frumos; îmbunătățirea abilităților motorii; promovarea meșteșugurilor tradiționale românești. De altfel, tradiția olăritului va fi combinată cu tehnici moderne de creație menite a stimula creativitatea și bucuria actului creator, activitătile extracurriculare promovând o mentalitate deschisă în educație.
După cum ne-a anunțat dl. prof. univ. dr. Ștefan GHIMIȘI, președintele ADER, Proiectul ,,Act-terapie: Olărit – Creativitate și bucurie” se desfășoară în perioada 1 august – 20 decembrie 2024 și el deja a început să aducă încântare și fericire celor pasionați de tradiția olăritului din județul Gorj.
Marius Stochițoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.