Notificări automate de la ANAF. Peste 15.000 de contribuabili, în vizor

227

Peste 15.000 de notificări au fost transmise în 20 august celor care fie nu au depus, fie au depus parţial sau incorect Fişierul Standard de Control Fiscal. ANAF implementează un mecanism de notificare automată a contribuabililor care nu au depus acest document.

Acesta este un fişier în format electronic, standardizat internaţional pentru trimiterea de rapoarte fiscale, de raportare TVA, de la contribuabili către autorităţile fiscale. În cursul zilei de miarţ, 20 august, au fost transmise 15.023 de notificări, ce vizează contribuabilii care fie nu au depus, fie au depus parţial sau incorect acest document.

”Odată cu extinderea capacităţii de analiză pentru datele colectate prin D406 – Fişierul standard de control fiscal (SAF-T), ANAF implementează un mecanism de notificare automată pentru contribuabilii ce nu au îndeplinit obligaţiile legale privind depunerea acestei declaraţii. În acest sens, în cursul zilei de 20 august, au fost transmise 15.023 de notificări, ce vizează contribuabilii care fie nu au depus, fie au depus parţial sau incorect D406”, anunţă ANAF.

Nedepunerea la termenele prevăzute de lege a Declaraţiei informative D406 sau depunerea incorectă ori incompletă atrage contravenţii, în conformitate cu prevederile art. 337 din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, după cum urmează:

– amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul nedepunerii acestei declaraţii în termenele legale;

– amendă de la 500 lei la 1.500 lei în cazul depunerii de declaraţii incorecte ori incomplete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here