60 de focare de pesta oilor sunt active la nivel naţional

138

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat faptul că un număr de 60 de focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM) sunt active la nivel naţional, cele mai multe înregistrându-se în judeţul Tulcea.

Din focarele active, opt sunt în exploataţii comerciale, 14 în exploataţii comerciale de tip A, 37 în exploataţii nonprofesionale, iar un focar se află într-o stână. În focarele afectate sunt 232.927 de animale existente în Baza Naţională de Date a Sistemului de Identificare şi Înregistrare a Animalelor (BND-SNIIA).

În judeţul Tulcea sunt 49 de focare în 10 localităţi din care: şapte exploataţii comerciale, 14 exploataţii comerciale de tip A şi 28 de exploataţii nonprofesionale, cu un total de 212.973 animale; în judeţul Constanţa sunt nouă focare în şase localităţi în exploataţii nonprofesionale cu un total de 6.865 de animale; în judeţul Timiş un singur focar într-o exploataţie comercială cu un total de 12.500 de animale; în judeţul Ialomiţa un singur focar într-o stână cu un total de 589 de animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here