Se anunță controale în minivacanţa de Sfânta Maria pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare!

181

Autoritatea Națională Sanitară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus controale în minivacanța de Sfânta Maria, prin intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare. Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.

La aceste acţiuni de control participă, alături de medicii veterinari, și inspectori de specialitate din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene/ Municipiului București și a circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale (CSVSAO).

Principalele aspecte vizate în cadrul acțiunilor tematice, desfășurate în scopul asigurării unui nivel ridicat de protecție a turiștilor, sunt reprezentate de: verificarea respectării cerințelor de igienă la nivelul spațiilor utilizate pentru depozitarea, prepararea, prelucrarea și comercializarea produselor alimentare, a cerințelor de igienă și sănătate privind personalul lucrător, verificarea respectării cerințelor privind materiile prime și ingredientele, produsele alimentare prelucrate, programele de autocontrol, respectiv existența procedurilor bazate pe principiile Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP), trasabilitate și evitarea de practici frauduloase.

Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor împreună cu instituţiile partenere, vor efectua controale la festivaluri, la evenimente (târguri de vară, pelerinaje la aşezămintele de cult, hramuri bisericeşti) la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române şi în toate stațiunile de pe litoralul Mării Negre, pentru realizarea dezideratul propus – zero toxiinfecţii alimentare. ANSVSA supraveghează în permanență operatorii din industria alimentară, prin derularea activităţilor specifice, pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure, contribuind la protejarea sănătăţii publice și, implicit, o minivacanță în condiții de siguranță alimentară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here