Zeci de copii la atelierul de „mini-astronomie”, de la Muzeul Județean

200

Școala de vară, organizată de Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, i-a condus pe micii participanți care au venit vineri la activități, cu creionul pe hârtie, într-un atelier de „miniastronomie”.

Copiii au descoperit, mai întâi, oul de dinozaur din expoziția muzeului și au aflat despre teoria potrivit căreia un asteroid a lovit Pământul, producând moartea uriașelor creaturi, cu zeci de milioane de ani în urmă. De asemenea, au vizionat un filmuleț despre Univers și despre Perseide, care se află în cea mai activă perioadă, pe cer. La activitatea practică, cei mici au parcurs labirinturi cosmice și diverse alte jocuri pe fișe special pregătite și au creat și ilustrat povești fantastice despre stele, planete, astronauți și alte creaturi plasate de ei în Spațiul Cosmic, sau pe diverse planete și sateliți ai acestora.

Aceste activități, care sunt puse în practică de echipa de specialiști a muzeului, fac parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, pe viitor, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de Facebook a instituției de cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here