Gorj: Campionul olimpic Marian Enache, așteptat acasă cu bucurie și mulțumiri!

238

Canotorul român, din Aninoasa, Marina Florian Enache se va întoarce acasă la începul săptămânii viitoare. Autoritățile locale și județene se pregătesc să-l primească în cel mai frumos mod pe cel care, alături de coechipierul său, Andrei Cornea, au luat aurul în premieră pentru canotajul românesc, la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Este prima medalie de aur la masculin într-o probă de vâsle, în istoria canotajului românesc, echipajul clasându-se  pe primul loc în proba de dublu vâsle, masculin.

Succesul celor doi canotori români din finala de la Paris vine după ce Simona Radiș și Ancuța Bodnar. Amintim că Andrei Cornea și Marian Enache au terminat primii cursa de 2.000 de metri, cu timpul de 6:12.58. Pe locurile doi și trei au terminat Olanda (6:13.92), respectiv Irlanda (6:15.17). Echipajul nostru reușise să-și asigure biletul pentru finală de pe locul 3 în prima semifinală a probei. România a avut barcă în finală pentru prima dată în această probă.

Succesul repurtat de Cornea și de Enache ( la 1 august, când sportivii români au concurat în probele de canotaj, yachting, gimnastică artistică și polo pe apă, în a șasea zi de competiții de la Jocurile Olimpice 2024)” este cu atât mai important cu cât această medalie de aur este prima de la masculin într-o probă de vâsle în istoria canotajului românesc. Andrei Cornea și Marian Enache au obținut ultimul loc calificant în finala de dublu vâsle masculin, al treilea din prima semifinală, și au concurat pentru medalii pe culoarul 1. A fost pentru prima oară la Jocurile Olimpice când România a calificat o barcă în finala probei”, a notat presa românească.

Andrei Cornea s-a născut pe 10 noiembrie 1999, la Vatra Dornei, iar Marian Enache s-a născut la 5 august 1995, la Târgu Cărbuneşti (în Gorj).

Astfel, autoritățile județene se pregătesc să-l omagieze pe Marian Florian Enache la venirea sa acasă, luni sau marți, cu un moment festiv demn de un campion, dar și un cadou în bani, în semn de prețuire pentru toată munca și efortul depuse în tot parcursul său sportiv. Este foarte probabil ca olimpicul gorjean să primească titlul de ”Gorjeanul Anului” pentru anul 2024. Titlul de „Gorjeanul Anului” pentru anul 2023 a fost acordat, în data de 26 iulie, profesorului Cristian Dumitru Popescu, o personalitate remarcabilă în domeniul Matematicii.

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 va avea loc duminică, 11 august, pe Stade de France, între orele 22:00 şi 00:15, anunţă ANS. Ceremonia va celebra finalul celor 17 zile de competiţie istorică din capitala Franţei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here