Primarul ales al comunei Bâlteni va rezolva problema apei din localitate

145

Sunt multe de rezolvat la nivelul localității Bâlteni, însă câștigătorul alegerilor locale din 9 iunie, Marius Popescu, promite că totul va fi pus la punct în mandatul său. Prioritare sunt rezolvarea problemei cu sistemul de alimentare cu apă, introducerea rețelei de gaze naturale și terminarea lucrărilor la noua grădiniță din satul Bâlteni.

După ce va prelua mandatul de edil, Marius Popescu dorește rezolvarea de urgență a problemei care trenează privind sistemul de alimentare cu apă de care s-a ocupat până acum serviciul local din comună. Deoarece în ultimii ani au fost acumulate datorii record, de circa trei milioane de lei, către Compania de Apă Oltenia, noul primar spune că va delega rețeaua direct către cei de la Craiova.
”La nivelul comunei există o problemă cu apa. Sunt niște datorii către Compania de Apă Oltenia. Vom încerca să rezolvăm situația prin intrarea în insolvență a societății locale și delegarea ulterior a serviciului de apă către Compania de Apă Oltenia. Dumnealor au personal calificat, potențialul și logistica necesară de a satisface nevoie cetățenilor din comuna noastră. Sperăm ca odată cu această delagare să nu mai existe probleme privind furnizarea apei în localitatea Bâlteni”, a declarat Marius Popescu, primarul ales al comunei Bâlteni.
Totodată, acesta promite continuarea proiectelor în ceea ce privește extinderea rețelei de gaze naturale la nivelul întregii localități. Prioritare însă sunt încheierea lucrărilor la noua grădiniță din satul Bâlteni care trebuie să fie finalizate până la începerea noului an școlar.
”Din septembrie, preșcolarii vor merge într-un sediu nou. Lucrările pentru noua grădiniță din satul Bâlteni sunt în plină desfășurare. Valoarea investiției se ridică la 700.000 de lei, bani alocați din bugetul local. Actuala clădire unde și-au desfășurat activitatea preșcolarii și cadrele didactice timp de zeci de ani este una improprie, care s-a degradat masiv, cu mucegai, condițiile nefiind unele bune. Noua locație va fi una modernă. Ne pare rău că din cauza condițiilor de la vechea grădiniță, ne-au plecat preșcolari. Sunt mulți părinți care, din acest motiv, au ales să își mute copiii la grădinițele din Rovinari”, a precizat Marius Popescu. Noua grădiniță va funcționa în incinta Școlii Generale Bâlteni
târziu, până la data de 30 iunie 2026.
IZABELLA MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here