Ca la noi, la nimeni – Conflict în Orientul Mijlociu, dar și în coaliția PSD-PNL, deocamdată, încă în viață!

180
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Israelul și Iranul sunt dușmani de zeci de ani, însă niciodată nu s-au atacat direct până în anul 2024. În aprilie, Teheranul a lansat peste 300 de drone și rachete. Doar câteva rachete au ajuns însă în spațiul aerian israelian, cele mai multe fiind distruse în aer – cu ajutorul forțelor armate din SUA, Marea Britanie și Fgranța – peste zona de frontieră dintre Irak și Siria.”Europa Liberă România

DINTE PENTRU DINTE ȘI OCHI PENTRU OCHI! De atunci, nu s-a mai petrecut nimic notabil. Doar că Israelul cu al său serviciu de informații – MOSAD, celebru și temut în toată lumea, nu a renunțat la răzbunare. Iar mai zilele trecute a ucis vreo trei, dacă nu chiar patru lideri ai organizațiilor teroriste Hamas și Hezbolah. Și mai grav, unul dintre aceștia era oaspetele Iranului spre a participa la investirea noului președinte al Republicii Islamice Iran.
UCIDEREA „OASPETELUI”, SAREA PE RANA IRANULUI! Cel ucis într-o casă de oaspeți din Teheran era un terorist extrem de căutat și nu dormea două nopți în același loc. Imediat, Iranul a anunțat că cel mai târziu în 12 august se va răzbuna crunt pe fapta comisă de Mosad chiar în Teheran. Uciderea „oaspetelui” s-a produs printr-o metodă extrem de ingenioasă, cu siguranță prin trădarea unor membri ai serviciilor secrete iraniene, explozibilul care-a distrus realmente „oaspetele” și garda lui de corp fiind plasat chiar în gresia de pe podeaua camerelor casei de oaspeți din Teheran unde erau găzduite viitoarele victime.
IRANUL PREGĂTEȘTE RĂZBUNAREA, IAR STATELE UNITE CER ISRAELULUI ȘI IRANULUI SĂ NU ESCALADEZE CONFLICTUL! Încă de la început, Pentagonul și secretarul de stat al Apărării din Statele Unite ale Americii au deplasat în zonă un submarin și mai multe nave de război. Pentru a-și apăra bazele militare din Orientul Mijlociu, dar și pentru a apăra Israelul de orice atac venit dinspre Iran și aliații săi.
Miercuri, nu mai puțin de 57 de miniștri de externe ai țărilor islamice apropiate Iranului s-au întâlnit în Arabia Saudită spre a stabili strategia unui atac împotriva Israelului. În această vreme, pe lângă submarinul și navele americane au mai sosit în Marea Mediterană și forțe navale ale Marii Britanii și ale Franței, ca să sprijine Israelul. Ce s-a stabilit nu știm, dar riscul unui conflict militar regional era iminent la ora când scriu aceste simple și triste note.
PSD ȘI PNL, SAU CIOLACU ȘI CIUCĂ, APROAPE LA BAIONETĂ! E greu să-l înțeleg pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă, presupus om politic român. Când s-a pensionat și a trecut în rezervă, generalul ajuns la acest grad pe timp de pace – el neluptând pe vreun front ca să-și apere țara, ci doar prin Irak și Afganistan, pe bani buni și extremd e mulți! – ne-a servit o „gogoașă”. Ne-a mințit că el nu va intra în politică. Dar ce te faci dacă a primit ordin de la Comandantul Suprem Preș. Klaus Werner Iohannis – alt neromân, ca de altfel toți președinții României de după Marea Învălmășeală din decembrie 1989 (a se citi lovitură de stat, cu participarea Armatei!) dar, pământean, a preluat frâiele pretinsului Partid Național Liberal. Și de atunci, cu o pensioară de numai 19.000 de lei, a mai avut o leafă babană de prim-ministru al României și în prezent mai suge dintr-o indemnizație de președinte al Senatului României.
4 MILIOANE DE EURO PENTRU „UN OSTAȘ (CORECT AR FI POZNAȘ!) ÎN SLUJBA ȚĂRII! De mai multe luni de zile, România este împânzită de panourile cu fotografia generalului în rezervă ce privește spre titlul „Un ostaș în slujba țării”. Și nu-s decât vreo 400 de panouri, pentru care pretinsul PNL plătește lunar, din bani publici, cam 510.000 de euro. Iar cartea, încă nelansată, va apare, probabil, dacă cumva este scrisă, cred că este tipărită în tiraj de masă, din moment ce costă nici mai mult nici mai puțin decât 4 milioane de euro! Alți bani publici cheltuiți aiurea pe filiera pretinsului PNL, că tot ne dau banii afară din casă!
Culmea este că abia așteptăm să vedem dacă Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) va deconta acești bani publici făcuți praf pentru o acțiune privată. Căci cartea cu pricina s-ar zice că este un fel de autobiografie a nesătulului Nicolae Ciucă. Unul care se vrea președinte „de dreapta” al unei Românii normale.
Să ne-nțelegem, n-a scris PNL-ul o carte, ci privatul Nicolae Ciucă. Om însetat de putere și de încă cinci ani de ghiftuială la Palatul Cotroceni și cu avioane private, așa cum face Jupân Iohannis!
ION PREDOȘANU

P.S. CIUCĂ-CHICHIRĂU SAU „CINE SE ASEAMĂNĂ SE ADUNĂ”! Întrebat ce părere are despre carte, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a zis scurt: „Nu știu, poate este un bestseller”. Și în loc să mai participe la vreo ședință a Coaliției, numitul Nicolae Ciucă bate țara-n lung și-n lat, pe cheltuiala statului, încercând să-și facă o coaliție de dreapta și să strângă voturile fraierilor ca să ajungă ditamai președintele României! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here