Cardiolog pediatric la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

438
Pacienții internați în secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu vor beneficia de serviciile unui cardiolog pediatric, anunță instituția.
”Un medic specialist specialitatea cardiologie pediatrică s-a alăturat echipei medicale a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
Dr Corina Vasile, medic specialist Cardiologie Pediatrică, va oferi consulturi interdisciplinare copiilor internați în secțiile unității medicale, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să fie înființat și Cabinetul de Cardiologie Pediatrică în Ambulatoriul Integrat.
În cadrul acestui cabinet vor fi consultați copiii în baza unui bilet de trimitere emis de medicul specialist pediatru sau de medicul de familie. În momentul în care cabinetul de Cardiologie Pediatrică din Ambulatoriul Integrat va fi funcțional, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu vor anunța pacienții pentru ca aceștia să se poată programa la un consult.
Conform CV-ul prezentat, Dr. Corina Vasile este absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie din Craiova și are experiență profesională acumulată atât în România, cât și în Franța, unde a efectuat un stagiu de pregătire la la Departamentul de Cardiologie Congenitală de Copii și Adulți la Centrul Spitalului Universitar (CHU) din Bordeaux. Acolo a acumulat experiență în diagnosticarea și tratamentul bolilor cardiace congenitale.
De asemenea, Dr. Corina Vasile a urmat, de-a lungul anilor, programe de formare specializată în cardiologie pediatrică la nivel internațional, fiind recunoscută pentru utilizarea inovativă a inteligenței artificiale în diagnosticarea medicală. A participat la cursuri internaționale și naționale, este autoarea a numeroase publicații și lucrări în reviste de specialitate, a elaborat cursuri, materiale didactice și monografii de specialitate, este membră activă a Asociației Europene de Cardiologie Pediatrică și Congenitală și a Colegiului American de Cardiologie, dar și a Societății Române de Cardiologie și a Societății Române de Pediatrie.
Un medic cardiolog pediatric este instruit special pentru a diagnostica și gestiona problemele cardiace la copii.
În spitalele din județul Gorj nu exista un astfel de specialist până în prezent, părinții fiind obligați să se îndrepte spre centre universitare sau spre mediul privat.
Problemele cardiace la copii pot fi uneori complexe și se pot dezvolta în paralel cu alte afecțiuni, tocmai de aceea, de cele mai multe ori, cardiologul pediatru colaborează și lucrează în echipă cu alți medici. Evaluarea cardiologică se recomandă din primele luni de viață, nu este deloc dureroasă pentru copil; de asemenea, se poate efectua orice vârstă, fără riscuri sau efecte adverse, iar investigațiile sunt non-radiante”, a transmis SJU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here