ANAF, ofensivă asupra datornicilor. Popriri, noi reguli

232
ANAF pune biciul pe românii datornici la stat! Regulile după care se fac popriri pe conturile celor care nu și-au achitat dările se schimbă. La bugetul de stat e nevoie mare de bani, deficitul fiind extrem de mare. România va negocia în toamna acestui an, cu Comisia Europeană, un plan special pentru gestionarea deficitului.

Un proiect al Ministerului de Finanțe dezvăluie că 1,3 milioane de români au datorii restante la ANAF în valoare de aproximativ 751 milioane de lei. De aceea, Ministerul Finanțelor sugerează majorarea plafonului de obligații fiscale pentru care nu se acordă eșalonare la plată.

Noile plafoane stabilite sunt:50.000 lei pentru debitorii care sunt mari contribuabili și 25.000 lei pentru debitorii care sunt contribuabili mijlocii, 10.000 lei pentru celelalte categorii de debitori, inclusiv persoanele fizice care practică o profesie liberală sau desfășoară o activitate economică în mod independent, 2.500 lei pentru debitorii persoane fizice.

„Rațiunea creșterii plafoanelor sub care nu se acordă eșalonare la plată, este aceea că pentru sume nesemnificative, ca cele deja reglementate în prezent, există situații în care ratele de eșalonare sunt extrem de mici, fapt pentru care prevederile actuale sunt fără obiect, în cele mai multe cazuri, întrucât, din analiza efectuată de către organele fiscale se constată că nu se justifică acordarea unei eșalonări la plată pe maxim 5 ani, pentru sume mici, întrucât debitorii ar avea capacitatea de plată imediată sau, cel mult, în 12 luni prin eșalonare la plată în formă simplificată pentru obligațiile fiscale care respectă condiția de vechime”, se menționează în Nota de fundamentare a proiectului de modificare a Codului de procedură fiscală, citată de bugetul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here