Ziua Națională Salvamont, marcată la Peștișani

177

Astăzi, 1 august, este Ziua Națională Salvamont România.
„În urmă cu mulți ani, am ales această zi, ca zi națională a Salvamont România, ca un semnal de atenție, pentru că este ziua cu care debutează luna cu cele mai multe și cele mai grele accidente din an.

Astăzi, ca în fiecare zi din an, salvamontiștii din întreaga țară, prietenii dumneavoastră de pe cărările munților, vă vor fi alături pe crestele munților sau în multitudinea de evenimente pe care le vom organiza deopotrivă pentru cei mici și cei mari, iubitori sau viitori iubitori ai muntelui. Familia Salvamont România vă mulțumește că, și astăzi, ca întotdeauna, simțim că ne sunteți alături”, transmite Salvamont România.

În Gorj, Ziua Salvamont România va fi sărbătorită începând cu ora 17.00, la Peștișani, în cadrul festivalului „Film în sat”, unde vor fi prezentate echipamentele de intervenție ale salvamontiștilor gorjeni, dronele aero și subacvatice, tărgile, detectorul subacvatic, mașinile și ambulanțele Salvamont, câinii de salvare, echipamentele de vizionare cu infraroșii și termoviziune și multe alte echipamente de ultimă generație și de înaltă tehnologie, unele unice în România.

De asemenea, va fi instalat un cort medical în care vă puteți măsura gratuit tensiunea și oxigenarea sângelui cu echipamente medicale performante din dotarea salvamontiștilor gorjeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here