Câți elevi din Gorj au fost admiși la liceele militare

2946

Peste 30 de elevi din Gorj și-au dorit să urmeze un colegiu militar, însă doar 16 dintre ei au fost admiși. Primul pe listă, din Gorj, este un absolvent al unei școli din comuna Turburea, cu media 9.35. Cei mai mulți au optat pentru liceul militar de la Craiova.

Peste 800 de absolvenți de clasa a VIII-a au fost admiși în cele cinci colegii militare de la Alba Iulia, Breaza, Câmpulung-Moldovenesc, Constanţa și Craiova. Cea mai mare medie de admitere a fost 10.00, iar ultima – 7.85.
Din Gorj, 31 de elevi și-au dorit să îmbrățișeze o carieră militară, însă doar 16 au fost admiși. Doar doi gorjeni au optat pentru Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” de la Alba Iulia, restul alegând să studieze la Craiova.
Cea mai mare medie, 9.35, îi aparține unui absolvent al Școlii Gimnaziale nr. 1 Poiana din Turburea. Este urmat de un elev de la Școala Gimnazială Bumbești-Pițic, cu media 9.24. Alți doi elevi din Gorj au fost admiși cu medii peste 9. Este vorba despre un absolvent al Școlii Gimnaziale nr.1 Motru – 9.19 și despre un elev al Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae” Târgu Jiu – 9.03.
Au mai fost admiși elevi de la școli din Arcani, Turceni, Târgu Cărbunești, Turburea, Târgu Jiu, Plopșoru, Telești și Bîlteni.
Ultimul admis din Gorj este un absolvent al Școlii Gimnaziale nr. 1 Telești – 7.97. Primul „sub linie” din Gorj este un elev al Școlii Gimnaziale nr. 1 Motru, cu media 7.52. Elevii care nu au fost admiși provin de la școli din Târgu Jiu, Motru, Târgu Cărbunești, Turburea, Ionești, Negomir, Rovinari, Novaci și Bumbești-Jiu.
Candidații urmează să-și confirme locurile și apoi vor fi afișate rezultatele finale, pe 15 iulie. Cei respinși participă la repartizarea computerizată în instituţiile de învăţământ civile.
Pe toată durata pregătirii în colegiul național militar, elevii beneficiază de școlarizare, cazare, masă, echipament, transport dus-întors pe perioada vacanțelor, asistență medicală gratuite.
Absolvenţii liceelor militare au cele mai mari şanse de a avea o carieră în Armata României, datorită competențelor specifice dobândite pe parcursul celor patru ani de liceu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here