Top 3 alegeri sănătoase pe care să le adopți în bucătăria ta pentru a slăbi

143

Fotografie de la Jessica Lewis thepaintedsquare pe Pexels.com
Pierderea kilogramelor în plus poate fi o sarcină destul de dificilă pentru mulți dintre noi, însă câteva alegeri inteligente pot face toată treaba mai ușoară. Adoptarea unui stil de viață sănătos și a unor obiceiuri alimentare corecte sunt esențiale pentru atingerea și menținerea unei greutăți ideale. În articolul de azi o să discutăm despre câteva obiceiuri sănătoase pe care să le adopți în rutina ta zilnică pentru a obține trupul mult visat.

Iată trei schimbări eficiente pe care le poți face în bucătăria ta pentru a slăbi într-un mod sănătos:

  1. Renunță la prăjeli și găsește variante mai sănătoase

Prăjirea alimentelor în ulei adaugă multe calorii suplimentare și grăsimi nesănătoase, contribuind la creșterea în greutate și la riscul de boli cardiovasculare. Astfel, este important să știi că există alte alternative mult mai sănătoase pe care le poți adopta pentru a beneficia de mese delicioase și mult mai slabe în calorii. Spre exemplu, coptul este o metodă excelentă pentru a păstra aromele alimentelor și de a te bucura de pui, pește și legume fără grija caloriilor în plus. Apoi, gătitul la air fryer este o altă metodă eficientă de a te bucura de preparate delicioase, fără a renunța la gustul specific. La altex.ro găsești o gamă variată de astfel de aparate cu ajutorul cărora poți găti alimente crocante și delicioase, cu o cantitate foarte mica de ulei, rezultatul final având cu pana la 99% mai puțină grăsime adăugată față de o friteuza clasică. Nu în ultimul rând, prepararea alimentelor la grătar este o altă alternativă sănătoasă, deoarece grăsimea se scurge în timpul gătitului, reducând conținutul caloric al alimentelor.

  1. Renunță la alimentele procesate

Alimentele procesate sunt adesea pline de zahăr, sare, și grăsimi nesănătoase, precum și de aditivi și conservanți care îți pot afecta negativ sănătatea. Este necesar să le înlocuiești cu alte alimente organice și integrale pentru a reduce nivelul toxinelor din organism și cel al caloriilor. Astfel, e important să alegi fructe, legume, nuci, semințe, carne slabă și cereale integrale în locul produselor procesate. Acestea sunt bogate în nutrienți esențiali și fibre care te ajută să te simți sătul mai mult timp. De asemenea, încearcă să gătești acasă cât mai mult posibil pentru a putea controla calitatea ingredientelor și porțiile. Dacă totuși trebuie să cumperi produse ambalate, citește cu atenție etichetele pentru a evita produsele cu aditivi nesănătoși și conținut ridicat de zahăr și sare.

  1. Crește consumul de proteine și fibre

Proteinele și fibrele sunt esențiale pentru menținerea senzației de sațietate și pentru susținerea metabolismului. Deci, este necesar să-ți creezi un aport adecvat de proteine care să ajute la păstrarea masei musculare, în timp ce fibrele contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv și la controlul apetitului. Alege să incluzi în mesele tale zilnice surse de proteine de calitate, cum ar fi carnea de pui, peștele, ouăle, iaurtul grecesc, tofu și leguminoasele. Asigură-te că ai o cantitate de proteine la fiecare masă pentru a-ți susține nivelul de energie și sațietatea. În ceea ce privește consumul de fibre, să știi că fructele, legumele, cerealele integrale și leguminoasele sunt alegeri excelente. Acestea ajută la reglarea digestiei și la prevenirea constipației, contribuind în același timp la controlul greutății. De asemenea, poți integra atât fibrele, cât și proteinele în gustările dintre mese pentru a-ți susține sănătatea cu fiecare mușcătură. Merele, untul de arahide sau nucile sunt doar câteva idei de alimente pe care ar trebui să le ai la îndemână în caz că ți-e poftă de o gustare.
Toate acestea fiind spuse, să știi că dacă vrei să slăbești și să-ți creezi un stil de viață sănătos, este necesar să adopți aceste trei schimbări în bucătăria ta. Fii consecvent și răbdător cu aceste noi obiceiuri, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here