Accidente rutiere cu cinci victime, pe drumurile din Gorj

514

Ziua de sâmbătă a fost marcată de mai multe evenimente rutiere petrecute pe drumurile din Gorj și soldate cu cinci persoane rănite. Victimele au ajuns la unitățile medicale din Târgu Jiu și Târgu-Cărbunești.

„În seara zilei de 6 iulie 2024, polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din Prigoria, sat Negoiești, cu privire la faptul că a fost implicat într-un accident rutier. Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că bărbatul, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 661-Târgu Cărbunești, din direcția localității Albeni către Târgu Cărbunești, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo, condus de un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din satul Cojani, care se deplasa în aceeași direcție de mers. În urma accidentului rutier a rezultat rănirea unui bărbat, în vârstă de 28 de ani, pasager în atelajul hipo, care a fost preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Târgu Cărbunești, pentru a primi îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, rezultatul conducătorului de atelaj fiind de 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând să le fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

De asemenea, sâmbătă după-amiază, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești, au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Căpreni, cu privire la producerea unui accident rutier cu victime. Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că, în timp ce o femeie, în vârstă de 36 de ani, din Bustuchin, conducea un autoturism pe DN 67 Copăcioasa, din direcția localității Târgu Jiu către Râmnicu Vâlcea, din cauza exploziei unei anvelope din partea din față a autoturismului, a pierdut controlul direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard din plasă de sârmă, după care s-a oprit pe un teren agricol. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătoarei auto și a celor doi pasageri minori, în vârstă de 15 și 16 ani, care se aflau pe bancheta din spate, aceștia fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, urmând să îi fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu au fost sesizați prin SNUAU 112, de către un participant la traficul rutier, cu privire la faptul că pe DJ 665 Mușetești, în zona unei intersecții, s-a produs un eveniment rutier soldat cu victime omenești. „Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Mușetești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Trandafirilor, la intersecția cu DJ 665, a intrat în coliziune cu un motociclu, condus de un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Târgu Jiu, care circula regulamentar, din direcția localității Crasna către Mușetești. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorul motociclului, care a fost transportat la Spitalul de Urgență Târgu Jiu. Ambele persoane au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au precizat reprezentanții IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here