Premii dublate anul acesta la Festivalul ,,Plai de cântec și de dor” de la Ciuperceni

523

Sâmbătă, 29 iunie, la Ciuperceni va avea loc ediția a XIV-a a Festivalului-concurs al cântecului, jocului și portului oltenesc ,,Plai de cântec și de dor”.

Evenimentul este așteptat cu deosebit interes atât de tinerii concurenți, interpreți ai cântecului și jocului popular, cât și de locuitorii comunei sau de vizitatori din alte localități ce își dau întâlnire în fiecare an, pentru ziua de 29 iunie, în pitoreasca localitate gorjeană Ciuperceni. Sunt invitați în concurs interpreți și tinere talente din Gorj.
Secțiunile Festivalului: Soliști vocali; Soliști instrumentiști; Port popular. Festivalul-concurs se adresează interpreților tinere-talente și formațiilor de neprofesioniști. Fiecare localitate invitată poate înscrie în concurs maxim trei interpreți de muzicå popularå și trei instrumentiști. Pentru secțiunile soliști vocali și soliști instrumentiști pot participa interpreți cu vârsta cuprinså între 10-30 ani. Programul soliștilor instrumentiști nu va depăși 6 minute. Soliștii vocali vor interpreta două piese, din care una fără acompaniament (doină, baladă). Concurenții sunt așteptați în ziua de 29 iunie 2024, orele 14:00, la Dealul Zorzilei, din Ciuperceni.
Se vor acorda premii pentru fiecare secțiune:
Soliști vocali: – premii asigurate de Primăria Ciuperceni – Premiul I, în valoare de 1000 lei, Premiul II, în valoare de 800 lei, Premiul III, în valoare de 600 lei, Mențiune în valoare de 400 lei
Soliști instrumentiști: – premii asigurate de C.J.C.P.C.T. Gorj – Premiul I, în valoare de 1000 lei, Premiul II, în valoare de 800 lei, Premiul III, în valoare de 600 lei
Port popular: Premiul I, în valoare de 600 lei, C.J.C.P.C.T. Gorj; Premiul II, în valoare de 500 lei, Primăria Ciuperceni; Premiul III, în valoare de 400 lei, Primăria Ciuperceni. Premiile la secțiunea soliști instrumentiști și premiul I la port popular vor fi acordate de C.J.C.P.C.T. Gorj. Premiile la secțiunile soliști vocali și 2-3 la port popular vor fi acordate de Consiliul Local și Primăria Ciuperceni. Tuturor participanților li se înmânează diplomă de participare. Juriul va fi alcătuit din specialiști pe domenii, precum și din reprezentanții organizatorilor.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here