Strat gros de grindină pe Transalpina! Băcița Mărioara n-a mai văzut așa ceva!

644

Un strat gros de grindină s-a așternut pe Transalpina marți după-amiază, când, în zonă a plouat și au căzut din cer bucăți de gheață timp de aproape o oră.

Zeci de minute a durat fenomenul care a transformat inclusiv curtea Stânei Ștefanu într-un loc alb, la fel ca iarna. Doar că nu a nins, ci s-a așternut un covor gros de gheață.
Fenomenul a surprins-o și pe băcița Mărioara Băbu, care este obișnuită cu lumea muntelui, dar care mărturisește că așa ceva nu a mai întâlnit până acum. „Pe Transalpina pentru o oră s-a dezlănțuit natura. A căzut din cer atâta gheață cum n-am văzut de câți ani trăiesc aici… Am văzut timp de 40 de minute cum putem pieri în fața acestor fenomene ale naturii… După multe zile de caniculă într-o oră s-a umplut curtea Stânii de gheață, care pica parcă fără oprire… Turiștii, în special motocicliștii, intrau până în vatra cu foc rugându-ne să-i lăsăm să se adăpostească… Îmi vine să cred că uneori aceste fenomene neobișnuite ne iau prin surprindere. Dar a trecut, și Transalpina este minunată oricum”, a transmis băcița Mărioara după experiența din vârful muntelui.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here