Primarul Bârcă, la instanţa consilierilor locali

277

barca turbureaZece consilieri locali din comuna Turburea, din cei 13 existenţi în localitate, au iniţiat, la începutul acestei săptămâni, convocarea organismului local de conducere, în şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi se află trei proiecte de hotărâre, iniţiate de Consiliul Local Turburea, iar unul dintre acestea priveşte înfiinţarea unei comisii de verificare şi control a activităţii Serviciului Public şi al primăriei.

Mai exact se doreşte analizarea cheltuielilor nejustificate, spun consilierii, făcute de instituţia publică, sub conducerea primarului Ion Bârcă.

Pe data de 30 martie la ora 15.00 Consiliul Local Turburea este convocat în şedinţă extraordinară, la iniţiativa a zece dintre consilieri. Cei zece provin de la PSD, PNL, PRM şi chiar de la PDL, consilierii fiind nemulţumiţi de felul în care se cheltuie banul public de către primarul democrat-liberal, Ion Bârcă, şi de către cumnatul acestuia, Cosmin Becheru, repus în funcţia de şef la Serviciul de Gospodărie Comunală Turburea, la scurt timp după ce acesta a fost reabilitat de instanţă. Reamintim faptul că, cumnatul Becheru a spart în 2005 primăria comunei cu scopul de fura tocmai banii publici, el fiind prins şi condamnat la închisoare cu suspendare pentru furt. Reabilitat la jumătatea anului trecut de instanţa din Cărbuneşti, Becheru a fost repus în funcţie fără ca edilul local să se sinchisească de faptul că cumnatul său este un fost condamnat pentru furt din banii publici. De altfel, în timpul în care cumnatul se “pregătea” în meseria de hoţ, Bârcă era viceprimar al localităţii. În mandatul lui Becheru, de şef al SPG Turburea, Bârcă i-a dat pe mână un buget de două miliarde opt sute de milioane de lei vechi, pentru investiţii.

Explicaţii extrordinare

Acum, pentru a doua oară, consilierii se consideră îndreptăţiţi să ceară explicaţii lui Bârcă, care a evitat să ofere, conform legii, informaţiile solicitate de aleşii locali. Pe data de 30 martie, Bârcă este “invitat” să apară la “instanţa” Consiliului Local Turburea pentru a explica cum a cheltuit banul public, iar consilierii să îi verifice spusele prin intermediul comisiei ce vrea a se constitui vineri. Cu siguranţă, Bârcă va boicota ori va refuza să întocmească rapoartele în cauză, asta chiar dacă ar fi necesar, acum la final de mandat, să fie transparent în ceea ce priveşte activitatea de conducere a Primăriei Turburea. Să nu uităm că, nici până în prezent, execuţia bugetară nu s-a prezentat Consiliului Local spre aprobare. Acesta fiind un motiv suplimentar pentru care CL Turburea îi cere verificarea.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here