Protestele de stradă s-au mutat la o firmă privată, la Târgu Jiu! Peste 50 de angajaţi ai firmei care se ocupă cu producerea şi comercializarea cărnii de pasăre din municipiu, au refuzat astfel să mai intre la muncă pentru că nu şi-au mai luat banii de două luni. Oamenii au îndurat ieri dimineaţă frigul şi ploaia, timp de câteva ore, pentru a-şi spune nemulţumirile.
Angajaţii sunt nemulţumiţii pentru că din luna decembrie nu şi-au mai primit salariile, şi aşa prea mici. Mulţi dintre ei au rate de plătit, iar unii dintre angajaţi spun că au rămas şi fără cablu tv şi curent pentru că nu au avut bani să plătească la timp facturile. „Aşteptăm să ni se dea salariu. Nu am luat lichidarea pe luna decembrie a anului trecut, iar astăzi(n.r. ieri) trebuia să ni se dea avansul şi nici pe ăla nu l-am primit. Nu vom intra la servici până nu nu vom primi banii. S-a mai întâmplat să nu ne dea salariu, dar nu se mai poate. Avem datorii de plătit, eu iau doar 600 de lei. Lucrăm în frig, nu avem sporuri, nu avem nimic”, a spus Elene Rovenţa, una dintre angajate. „Avem rate de plătiti, băncile nu înteleg că noi nu ne luam salariul. Avem copii, e greu, eu câştig decât 500 de lei pe lună”, a mai spus o femeie şi ea nemulţumită de faptul că nu şi-a primit banii.
Promisiuni de salarii
AVI Instant se află în acest moment în insolvenţă, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu au putut fi plătiţi salariaţii. Mai mult decât atât, administratorul societăţii, Ana Secotă, a spus că nu se mai fac vânzări, din cauza crizei oamenii nu mai cumpără carne, în acest moment fiind 500 de tone de carne pe stoc. „Unitatea noastră este în insolvenţă. Avem un stoc de 500 de tone de carne care nu nu s-a vândut. Puterea economică a fiecărui cetăţean a scăzut. Nu mai sunt comenzi. Noi suntem producătorii de carne de pasăre, avem export cu care încercăm să rezolvăm din probleme, trebuie să intre banii, dar nu ştim când”, a declarat Secotă. Pentru a nu mai protesta în faţa sediului firmei, administratorul societăţii i-a somat pe angajaţi să intre în curtea firmei, promiţându-le salariaţilor că vor primi bani. „Am anunţat toate încasările care sunt, o să vină din oraş tot ce este la casierie şi o să le dăm banii în funcţie de posibilităţi”, a mai spus Secotă. Nu este însă prima dată când angajaţii ies în stradă. Aceştia şi-au mai strigat nemulţumirile şi în urmă cu 6 luni, tot din cauza salariilor restante. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va deschide o anchetă în acest caz.
Ana-Maria Catalinoiu