Județul Gorj, în Programul de asistență tehnică START al Comisiei Europene

648

Consiliul Județean Gorj a aplicat în luna februarie, în parteneriat cu Asociația Bankwatch România, la apelul pentru Programul de asistență tehnică START, lansat de Inițiativa Uniunii Europene pentru regiunile carbonifere în tranziție.

Gorjul este una dintre cele 4 regiuni din UE selectate pentru a beneficia de suport tehnic din partea Secretariatului Inițiativei în realizarea unei tranziții juste, alături de regiunile Asturias (Spania), Silezia inferioară (Polonia) și Zasavje (Slovenia).

Procesul de asistență tehnică este dezvoltat pe baza nevoilor specifice ale fiecărei regiuni, iar în județul Gorj acesta se va desfășura în cea de-a doua parte a anului 2024. În vederea stabilirii detaliilor implementării, o delegație a Secretariatului Inițiativei pentru regiunile carbonifere în tranziție va efectua o vizită de lucru în județul Gorj.

Prin intermediul acestui program, Grupul de lucru pentru coordonarea tranziției la neutralitate climatică, și Consiliul Județean, în calitate de coordonator, vor beneficia de suport tehnic adaptat pentru realizarea unui portofoliu de proiecte strategice și încurajarea dezvoltării economiei verzi în județ. De asemenea, asistența tehnică va sprijini și întărirea capacității Grupului de lucru, pentru a asigura un process transparent, participativ și colaborativ de implementare a Programului Tranziție Justă 2021-2027.

1 COMENTARIU

  1. Salut. Despre incendiul de vegetație produs pe 2 aprilie, anul acesta,din comuna Stoina, județul Gorj, de ce nu este publicată nici o informație?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here