Liberalul Răuţ, pasionat de teatru şi de muzica populară mehedinţeană

444
raut ion (5)Ion Răuţ, purtător de cuvânt al organizaţiei PNL Gorj, este pasionat de piesele de teatru gen music-hall, al căror gust l-a căpătat din anii studenţiei petrecuţi la Bucureşti. „La vremea aceea, nu iertam nicio astfel de piesă, mergeam la toate cu prietenii mei. Music-hall-urile erau o pasiune pentru mine, iar acum au rămas doar clipe de relaxare şi de rememorare a acelor ani”, ne-a declarat acesta.

Liberalul adoră teatrul, însă recunoaşte că, din lipsa timpului liber, nu poate fi prezent la toate piesele puse în scenă la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. Din fericire, Răuţ nu a ratat premiera „Me and my girl” de duminică seara, fiind impresionat de prestaţia actorilor. „Aş vrea să aflu de la Marian Negrescu, directorul teatrului, dacă genul de music-hall a fost pentru prima dată pus pe scena teatrului gorjean. Oricum, cred că a fost o reuşită şi sunt de părere că actorii îşi trăiau rolurile perfect şi au fost aleşi excelent în distribuţia piesei, la fel cum se întâmplă şi pe scena vieţii”. Printre actorii pe care purtătorul de cuvânt PNL Gorj i-a apreciat, dar care, din păcate, s-au stins din viaţă, sunt Toma Caragiu şi Amza Pellea.

Pictura, de neînţeles…
Pe lângă lectură şi vizionarea pieselor de teatru, Ion Răuţ este şi un fidel al muzicii populare mehedinţene. „Doar să ascult câteva versuri şi imediat mă înveselesc”, ne-a mai mărturisit acesta. Invitatul nostru de astăzi la rubrica de „Monden”, este fascinat şi de melodiile violonistului francez Francois Drieux. „Am acasă vreo patru DVD-uri cu nişte spectacole ale acestuia şi îl ascult adesea, melodiile sale provocându-mi mari emoţii”.
Liberalul recunoaşte că nu este specialist în artă, ci este „un om care gustă şi apreciază”, dar care nu şi-ar putea exprima opinii măreţe într-o discuţie purtată la rang înalt. Un domeniu artistic pe care acesta nu îl poate înţelege absolut deloc este pictura. „Sunt o fiinţă mai directă, cu diplomă de inginer. Dacă înţeleg teatrul şi muzica şi cred că aceste domenii au un substrat, o poveste şi un mesaj, la pictură n-am priceput niciodată subiectul”, a mai declarat liberalul.
Ion Răuţ ne-a mai spus că niciodată nu a fost la o expoziţie de pictură, nici măcar ca simplu invitat, însă această faptă nu s-a aplicat şi în domeniul fotografiei.
Bun amic cu fotograful gorjean cu renume internaţional Doru Dădălău, Răuţ a înţeles că prietenul său chiar face artă din fotografie, şi nu face simple poze.
Selecţie realizată de Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here