Răducan de la CJPC: “Nu ştiam nimic despre candidatul din Câmpulung dar nici nu mă interesează”

289

raducanComisarul-şef Mihaela Răducan, cea care conduce şi în prezent Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului(CJPC) Gorj susţine că nu avea, până ieri, nici cea mai mică idee despre contracandidatul surpriză a lui Mădălin Giurcău.

Răducan menţionează că nimeni nu ar fi informat-o despre acest aspect şi dă asigurări că nu pune beţe în roatele nimănui, deoarece nu s-a înscris de altfel la concursul pentru şefia instituţiei. Susţine, însă că schimbările în cadrul CJPC Gorj nu fac decât să bulverseze instituţia, motiv pentru care îşi doreşte să rămână aici doar pe un post de execuţie, lăsându-i drum liber lui Giurcău.

Mihaela Răducan s-a declarat revoltată de faptul că este bănuită că ar trage sfori pentru a rămâne la cârma CJPC Gorj. Deşi este evident că o nepromovare a celor doi contracandidaţi înscrişi la concurs, al lui Mădălin Giurcău, vicepreşedintele UNPR Gorj, şi al necunoscutului Ionuţ Badea de la Câmpulung, ar menţine-o, în continuare, la şefia Protecţiei Consumatorului, Răducan menţionează că dacă s-ar ajunge la acest lucru, ei nu îi va fi uşor. “Credeţi că este uşor să conduci instituţia”, a întrebat retoric Răducan care menţionează că sub şefia sa a fost obligată să renunţe de două ori la personalul comisariatului. Renunţarea la angajatul Ilie Lungu, fost primar de Rovinari, a atras de altfel CJPC-ul într-un proces cu fostul comisar, care a şi câştigat de altfel, pe fond, prima luptă cu cei care l-au dat afară.

Plângere penală pentru Răducan?!

Lungu susţine însă că aşteaptă finalul procesului, şi intenţionează chiar să îi facă o plângere penală Mihaelei Răducan pentru abuz în serviciu, asta deoarece ea ar fi trebuit să se opună actului îndreptat împotriva sa. “Ea (n.r. Mihaela Răducan) mi-a desfăcut contractul de muncă în condiţiile în care eram lider de sindicat. Ea trebuia să se opună şi în niciun caz nu trebuia să îmi desfacă contractul de muncă”, a declarat Lungu, care aşteaptă finalul acţiunii în instanţă, pentru a reveni iar la CJPC.

“Pe Lungu l-a dat afară Bucureştiul, nu eu”

Mihaela Răducan susţine în schimb că nu ei i se datorează problema “Lungu”, ci superiorilor săi de la ANPC. Răducan susţine că a fost obligată să aplice reorganizarea, Lungu neavând studii pentru rămânerea pe post. Răducan a menţionat, de asemenea, că în cazul în care Ilie Lungu va câştiga procesul tot ANPC-ul ar fi obligat să îi achite acestuia banii solicitaţi.

Concurs pe 21-23 iunie

Săptămâna viitoare, problemele de la CJPC Gorj se vor clarifica. Asta deoarece la ANPF se organizează un concurs pentru postul de comisar şef, funcţie pentru care s-au înscris în cursă Mădălin Giurcău, susţinut de UNPR, şi Ionuţ Badea, despre care nu se ştie că ar avea vreo susţinere politică. CJPC Gorj a fost oferit prin protocol de PDL, UNPR-ului, alături de alte câteva servicii deconcentrate din Gorj. Mihaela Răducan a fost susţinută pe post, până acum, de PDL.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here