Ca la noi, la nimeni – Avem Buget pe 2024. Controverse între EUROPOL și Poliția Română pe tema drogurilor din Portul Constanța!

749
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Dacă plângi pentru că soarele a dispărut din viața ta, lacrimile te vor împiedica să vezi stelele.”Rabindranath Tagore

Haosul din Portul Constanța, pe acolo pe unde pătrund cele mai multe droguri pe piața românescă, este o problemă veche și nu una de azi. Vom reveni asupra acestui trist aspect, încă nerezolvat, care distruge încet, dar sigur, societatea de acum, tineretul și, deci, viitorul neamului românesc.
CU TOT SCANDALUL, BUGETUL 2024 S-A VOTAT. Și marți, dar mai ales miercuri, ne-am fi așteptat ca în Parlamentul României să fie oarecare armonie, iar în locul scandalurilor lui Șoșoacă Diana cu deputatul AUR George Simion, ori al social-democratului nea Ghiță cu toată lumea, în zi de Ignat, să avem dezbateri de idei. Mă refer la idei constructive și deștepte, cu amendamente solide și necesare, iară nu la circ și scandaluri. Cum, din păcate, ne-a fost dat să vedem!
Și totuși, Parlamentul României, reunit în plen, a aprobat și votat Bugetul de stat pe anul 2024. Decizia a fost luată cu 299 de voturi „pentru” și 82 „împotrivă”, restul fiind abțineri.
Parlamentarii AUR s-au retras din sală încă din timpul dezbaterilor.
De asemenea, a fost adoptată și Legea asigurărilor sociale de stat pe anul 2024, cu 294 de voturi „pentru” și 84 „împotrivă”.
Bazat pe o creștere economică de 3,4%, bugetul pe anul viitor prevede o majorare de pensii pentru luna ianuarie (de fapt, o indexare!) cu 13,8% și o alta, în luna septembrie, după recalculare. Sunt prevăzuți bani pentru alocații și ajutoare sociale, iar salariile funcționarilor publici cresc cu 5%, însă nu și la demnitari.
Guvernul și-a propus un deficit mai mic anul viitor, de 5% din PIB, adică o gaură de 86,6 miliarde de lei, iar Marcel Ciolacu a spus că nu vor exista creșteri de taxe în 2024. Premierul mizează pe o colectare mai bună a taxelor și impozitelor.
HAOS ȘI PROTESTE. Și așa, nu a dispărut haosul cu salariile pentru bugetari. Angajații din Justiție, care și-au mărit cu de la sine putere câștigurile, nu le mai primesc, nici măcar acea majorare de 5% promisă. Fără discuție, Educația are cea mai mare alocare din istorie și majoritatea banilor merg spre infrastrctură. Vara trecută, profesorilor din învățământul preuniversitar și cadrelor non-didactice li se promisese o creștere de 40%, prin vocea lui Nicolae Ciucă, pe atunci prim-ministru al României. Mai apoi, s-a decis ca majorarea pe anul 2024 să fie de 20%, în două tranșe încă neclare.
CONTRE PE TEMA DROGURILOR CE PĂTRUND PRIN PORTUL CONSTANȚA. Joi, s-a mai descoperit că, de pe navele acostate în Portul Constanța, un port lăsat de izbeliște, pătrund cantități deloc neglijabile de droguri direct de pe nave în Portul Constanța. Numai că, în vreme ce liderul sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica, susține că în tot portul sunt doar vreo 4-5 polițiști specializați în lupta antidrog, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, pretinde că numărul polițiștilor antidrog din Portul Constanța ar fi, vezi Doamne, de 2-300! Păi dacă ar fi așa, cum se explică faptul că drogurile pătrund nestingherite din Portul Constanța în România, unde sunt rețele de distribuție puternice. Rețele de care Poliția Română nu spune o vorbă?!
Întrebarea care rămâne este cum de aceste droguri pătrund cu atâta ușurință prin Portul Constanța și ce fac cei 2-300 de polițiști anti-drog pe care Poliția Română pretinde că-i are?! Iată cum, iarăși, ne furăm singuri căciula!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here