Gradaţie de merit, cu iz infracţional la IŞJ Gorj! – Inspectoarea Marica, acuzată de abuz în serviciu

396

titularizare inscrBătălia pentru gradaţiile de merit a atins cote alarmante în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean(IŞJ) Gorj. Asta deoarece nu numai dascălii dau din coate pentru banii care le vor intra în buzunare pe parcursul a cinci ani de zile, pe baza acestor gradaţii, ci şi inspectorii şcolari încearcă să pună mâna pe salariile motivante.

Este şi cazul inspectoarei Doina Marica care intenţionează să obţină o astfel de gradaţie de merit, în condiţiile în care o perioadă de timp nu a funcţionat în învăţământul preşcolar. Marica, inspectoarea pe specialitate învăţământ preprimar, este acuzată de o serie de dascăli că şi-a aranjat chiar comisia care i-a luat la purecat dosarul, motiv pentru care este acuzată de abuz în serviciu.

Profesorii au sesizat deja conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi intenţionează să transmită un memoriu şi Ministerului Educaţiei, dascălii considerând că inspectoarea Marica nu ar avea dreptul la o gradaţie de merit. “În perioada depunerii dosarelor de gradaţie de merit la IŞJ Gorj, specialitatea educatoare, în rândul celor care şi-au depus dosarul se află şi Doina Marica, actual inspector şcolar de specialitate în învăţământul preprimar. Aceasta intenţionează să obţină gradaţie de merit, în condiţiile în care o perioadă îndelungată de timp nu a funcţionat în învăţământul preşcolar, iar documentele anexate la dosarul personal nu reflectă realitatea, întrucât fişa de autoevaluare cuprinde aspecte din activitatea didactică, care nu pot fi justificate prin deţinerea unor documente originale”, se arată în documentul adresat IŞJ Gorj.

Educator, inspector, profesor..

Nemulţumiţii chiar o acuză pe Marica de abuz în serviciu deoarece ea nu ar fi firesc să ocupe locul altei persoane îndreptăţite să primească acest stimulent. “Pe lângă faptul că Doina Marica coordonează activitatea mai multor cadre didactice din învăţământul preşcolar, ne întrebăm cum poate să facă faţă şi să răspundă sarcinilor de serviciu, deţinând şi funcţia de profesor de limba engleză la Şcoala Generală Ceauru, din localitatea Băleşti. Îi recomandăm să îşi reorienteze dosarul spre specialitatea limba engleză sau îi este teamă de incorectitudinea de care dă dovadă, că nu se încadrează printre cadrele didactice care deţin competenţe profesionale în acest domeniu”, se mai arată în respectivul document.

Şi-a ales membrele din comisia de evaluare a dosarelor

Cea mai gravă acuză la adresa Doinei Marica priveşte însă selectarea membrelor din comisia de evaluare a dosarelor, fapt care demonstrat în instanţă, ar pute-o lăsa pe Marica fără loc de muncă, şi pe cele care au ajutat-o la fel. “Metodistele care au făcut parte din comisia de evaluare a dosarelor au fost cooptate tot de Doina Marica, de aici deducându-se ideea că dosarul să fie validat”, se precizează în plângerea adresată IŞJ.

Dascălii nemulţumiţi mai concluzionează că în cazul “Marica” reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj ar trebui să se sesizeze şi “să nu permită ca aceste incorectitudini să aducă beneficii persoanei în cauză”.

Altă comisie de evaluare

Conducerea Inspectoratului Judeţean Gorj s-a autosesizat deja, a confirmat adjunctul IŞJ, Gheorghe Mitescu, care a menţionat că se va demara o anchetă în cazul “Marica”.

Reclamanţii cer însă ca “să fie reevaluat dosarul de o altă comisie de evaluare, în caz contrar ne adresăm, în mod oficial, organelor competente de la nivelul judeţului Gorj”.

Rezultatele privind beneficiarii burselor de merit vor fi afişaţi pe data de 15 mai, dar se ştie deja că Marica este câştigătoare. Doina Marica nu a putut fi contactată pentru a-şi spune punctul de vedere în legătură cu acuzele ce i se aduc.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here