Depozite de cărbune din CEO, mai mult goale

1447

În afară de stocurile de cărbune prevăzute pentru iarnă, în documentele guvernamentale, stabilite pentru a fi în depozite de la 1 noiembrie, la Complexul Energetic Oltenia nu s-a mai discutat despre această problemă.

Așa se face că depozitele de cărbune sunt mai mult goale, iar situația tinde să devină un fapt normal, fără o decizie în acest sens. Mai exact, interesul directorilor companiei față de stocurile de care ar trebuie să dispună CEO este ca și inexistent. Astfel, în depozitele carierelor de la Motru sunt aproximativ 15.000 de tone, la Jilț 30.000, Peșteana – 2.000, Husnicioara – în jur de 2.000 de tone, Ișalnița – circa 100.000, iar la Turceni aproape 200.000. ,,Trebuie să fie cărbune în stoc pentru a putea realiza programul zilnic de livrări, de aproximativ 25.000 tone pentru termocentralele Turceni, Ișalnița si Craiova II”, spun salariați din bazinul Motru. La Rovinari, situația pare să fie mai dificilă, vehiculându-se în spațiul public o cantitate de doar 5.000 de tone. ,,Depozitele sunt mai mult goale”, avertizează angajați din Termocentrala Rovinari. De aproximativ o lună, Complexul Energetic Oltenia livrează energie, în Sistemul Energetic Oltenia, în jurul a 1.000 de MW.
M.C.H.

1 COMENTARIU

  1. Blocul 6 de la Termo Rovinari s-a oprit din lipsa de cărbune, în rezerva. Conducerea e praf. De când au întrat politrucii la putere au distrus și energia pe cărbune. CIUMA asta care de 33 de ani a distrus tot în tara asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here