Elevi premiați la Scoarța. Concurs de poezii și cântece patriotice

1258

Căminul Cultural ,,Pompiliu Marcea” din Scoarța a fost, în weekend, gazda celei de-a patra ediții a Concursului de recitare și interpretare de cântece patriotice „Trăiască România dodoloață și unită!”.

Evenimentul a fost dedicat Zilei Naționale a României. Copii, părinți și bunici au retrăit emoția recitării unei poezii sau a interpretării unui cântec patriotic.

Cei 157 de elevi participanți au purtat cu mândrie costumul național. Concurenții au reprezentat Școala Gimnazială Scoarța, Școala Gimnazială Nr. 1 Albeni, Școala Gimnazială ,,Ion Popescu Voitești” – Bălănești, Școala Gimnazială „George Uscătescu” – Tg-Cărbunești, Școala Gimnazială Prigoria – Structura Negoiești, Școala Gimnazială Stănești, Școala Gimnazială Jupânești, Liceul Tehnologic Baia de Fier, Liceul Tehnologic Roșia Jiu, Fărcășești și Școala Gimnazială Nr. 1 Bumbești-Jiu.

Concursul a fost gratuit și s-a adresat preșcolarilor, elevilor din ciclul primar și gimnazial, dar și elevilor cu cerințe educaționale speciale.

Concursul a avut două secțiuni, de recitare și de interpretare vocală, dar și subsecțiuni, pentru categorii de vârstă diferite. Sarcina juriului a fost foarte dificilă, toți concurenții reușind să impresioneze publicul prezent.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, s-au acordat 7 premii I, 7 premii II, 7 premii III și 35 de mențiuni. Premiile au fost oferite de ARTEGO Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here