Trei judecători au cerut transferul la altă instanță. Unde pleacă!

2260

Consiliul Superior al Magistraturii a făcut publică lista magistraților care și-au cerut transferul de la instanțele la care își desfășoară activitatea în prezent. Pe listă se găsesc și trei judecători din Gorj, care au cerut să fie mutați cu serviciul. Cererile de transfer au fost analizate în ședința CSM din data de 21 noiembrie.

Astfel, judecătorul Sorin Pătrulescu de la Judecătoria Târgu Jiu a solicitat să fie transferat la o instanță superioară în grad, respectiv Tribunalul Gorj. Cererea fostului avocat a fost aprobată.
La fel și cea a judecătoarei Alina Mihaela Torcea, de la Judecătoria Motru, care a cerut să fie mutată la Craiova. Aceasta este de loc din județul Dolj, așa că și-a dorit să lucreze la o instanță mai aproape de casă.
Cererile de transfer au fost aprobate cu data de 1 ianuarie 2024.
În schimb, judecătoarea Magdalena-Gianina Manole, de la Târgu-Cărbunești, nu se va muta la Deva, transferul fiindu-i respins. Judecătoria din Cărbunești se confruntă cu un deficit major de judecători. Doar doi magistrați mai activează la această instanță.
Potrivit legii, „pentru fiecare solicitare de transfer, Consiliul Superior al Magistraturii, prin compartimentul de specialitate, întocmeşte un referat care cuprinde datele relevante privind cariera de judecător sau de procuror a solicitantului, motivele pe care se întemeiază cererea, situaţia posturilor ocupate, a posturilor vacante, a celor care urmează a se vacanta şi a posturilor temporar vacante la instanţa sau la parchetul de la care se solicită transferul, precum şi la instanţa sau la parchetul la care se solicită transferul, numărul cererilor de transfer formulate anterior şi motivele admiterii sau ale respingerii acestora, precum şi, dacă este cazul, menţiunea dacă pentru postul vizat s-au formulat cereri de numire a procurorilor în funcţia de judecător sau a judecătorilor în funcţia de procuror”.
Urmează o a doua sesiune de transfer. Cererile se depun electronic la Consiliul Superior al Magistraturii și trebuie să conțină informații referitoare la specializarea judecătorului și disponibilitatea acestuia de a activa la instanța la care solicită transferul.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here