Telenovelă penală! A lăsat însărcinată o minoră și a scăpat de acuzații! Cel care i-a recunoscut copilul și vrea să o ia de soție, judecat pentru act sexual cu un minor!

2425

”Viața bate filmul” nu e doar o vorbă din popor, în contextul în care, ficțiunea nu poate cuprinde, de multe ori, ceea ce se întâmplă în viața reală. Un tânăr a ajuns să fie judecat pentru act sexual cu un minor, după ce a cunoscut, pe o rețea de socializare, o fată din Gorj, despre care știa că are puțin peste 14 ani și jumătate, s-a mutat cu ea, în apartamentul familiei acesteia, și vrea s-o ia de soție, atunci când va împlini vârsta legală. În momentul în care cei doi s-au cunoscut, minora era deja însărcinată, în urma unei relații pasagere, însă tatăl copilului nu a vrut să-l recunoască și, deși a fost și el suspect în dosarul instrumentat de procurori, a scăpat de acuzații, după ce la detectorul de minciuni a reieșit că nu cunoștea vârsta fetei în momentul în care a întreținut relații sexuale cu aceasta. Așa că, în fața judecătorilor a ajuns doar tânărul care a devenit concubinul fetei, și care vrea să-i recunoască băiețelul și este plecat la muncă în străinătate pentru a-și întreține familia.

”Încurcate sunt căile Domnului”…
… dar și cele ale justiției sunt și mai încâlcite. Așa se face că, dintre doi tineri care au întreținut relații sexuale cu o minoră, cel care a lăsat-o însărcinată a scăpat de brațul lung al legii, iar cel care vrea s-o ia de nevastă, să-i recunoască băiețelul și care muncește pentru a-i întreține, a ajuns să fie acuzat penal. Totul a început în iunie 2021, când minora, în vârstă de 14 ani și 9 luni, a plecat de la domiciliul său, fără încuviințarea părinților. În cele trei zile în care a stat plecată, până să fie găsită de polițiști, minora a locuit în apartamentul bunicii verișoarei sale, împreună cu aceasta și cu un tânăr pe care îl cunoscuse cu vreo doi ani în urmă. Minora a fugit de acasă tocmai pentru a se întâlni cu acesta, iar în perioada de trei zile, cei doi au întreținut raporturi sexuale normale, consimțite și neprotejate. Din acel moment, minora nu a mai păstrat legătura cu tânărul, despre care a aflat că plecase, ulterior, la muncă în Timișoara. După ceva vreme de la acel moment, a realizat că este însărcinată și l-a anunțat și pe fostul prieten despre acest fapt, însă pe el nu l-a interesat vreodată nici de ea și nici de copil, după ce s-a născut. La scurt timp după escapada amoroasă, minora s-a mutat împreună cu mama sa și concubinul acesteia, și a început să vorbească pe Facebook cu un tânăr în vârstă de 21 de ani. Cei doi au continuat să discute pentru o scurtă perioadă prin intermediul rețelei de socializare, iar minora i-a mărturisit băiatului că era însărcinată și avea vârsta de 14 ani și 9 luni. În luna septembrie 2021, tânărul a cunoscut-o și pe mama minorei, care le-a permis celor doi să se mute împreună la domiciliul său, unde au locuit timp de două săptămâni, după care cei doi s-au mutat împreună cu tatăl și fratele acesteia. Pe 17 martie 2022, minora a ajuns cu ambulanța la spital, iar în ziua următoare a născut un băiat.Din momentul în care minora a ajuns în Secția Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, pe fir a intrat poliția, așa că, doar câteva zile mai târziu s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.

Inițial, ambii bărbați au avut calitatea de suspect,…
… iar minora le-a spus polițiștilor întreaga poveste, numai că, de când se mutase împreună cu concubinul său întreținuse relații sexuale normale, consimțite și neprotejate cu acesta, pe când avea aproximativ trei luni de sarcină. Minora le-a declarat polițiștilor că tânărul de 21 de ani l-a recunoscut pe fiul său la naștere, în calitate de tată, deși nu este tatăl său natural. Totodată, cei doi continuă să locuiască împreună în Târgu Jiu, iar tânărul se ocupă de întreținerea familiei, urmând a se căsători, iar părinții minorei sunt de acord cu relația tinerilor. În cursul anchetei a fost audiată și verișoara minorei care a recunoscut că, împreună cu aceasta, în luna iunie 2021, au locuit trei zile în apartamentul bunicii sale pe raza orașului Rovinari. De asemenea, împreună cu cele două, a locuit și prietenul minorei, acesta fiind într-o relație cu verișoara sa. Verișoara fetei a confirmat că cei doi au dormit împreună într-una dintre cele trei camere ale apartamentului, iar ulterior aceasta i-a spus că este însărcinată și i-a povestit că fostul iubit susținea că nu este însărcinată cu el, întrucât acesta a folosit protecție.
De altfel, cu ocazia audierii, fostul prieten al minorei a recunoscut faptul că în luna iunie 2021 a întreținut trei raporturi sexuale normale, consimțite și neprotejate cu aceasta, în apartamentul bunicii verișoarei sale, însă a declarat că nu a cunoscut vârsta acesteia. În urma unei constatări criminalistice, cel mai probabil în urma testării la poligraf, s-a concluzionat că acesta a fost sincer când a răspuns la două întrebări referitoare la vârsta de 14 ani a minorei, în momentul în care cei doi au întreținut relații sexuale, așa că tânărul a scăpat de acuzațiile penale. În schimb, cel care a rămas alături de minoră și vrea să o ceară în căsătorie a recunoscut că a cunoscut-o pe aceasta pe o rețea de socializare, iar, ulterior, au purtat și discuții telefonice, prin intermediul cărora aceasta i-a comunicat faptul că are vârsta de 14 ani și că este însărcinată. I-a precizat totodată despre faptul că, în urma raporturilor sexuale întreținute cu fostul său prieten, a rămas însărcinată, însă acesta nu dorește să recunoască copilul. Mai târziu, cei doi s-au mutat împreună unde, timp de două săptămâni, au întreținut relații sexuale normale, neprotejate și consimțite în fiecare seară. De comun acord, s-au mutat la domiciliul minorei din Târgu Jiu unde și-au continuat relația cu acordul ambelor familii. În data de 18 martie 2022, minora a născut un băiețel pe care el a fost de acord să îl recunoască. Ulterior, în luna iunie 2022, cei doi au început din nou să întrețină relații sexuale, însă a precizat că intenționează să se căsătorească când minora va îndeplini legal vârsta și să își întemeize o familie. De altfel, acesta a plecat la muncă în străinătate pentru a-și putea întreține familia, adică pentru a le asigura strictul necesar minorei și fiului acesteia. Din raportul cu privire la observarea comportamentului și consilierea minorei, întocmit de către un psiholog, reiese că ”starea emoțională a minorei nu este afectată, prezintă o atitudine sinceră cu privire la cele relatate, iar ca și caracteristici specifice de dezvoltare psiho-emoțională nu au fost observate elemente anxiogene”. Cu toate astea, procurorii au dispus trimiterea în judecată a acestuia pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor, în formă continuată (85 de acte materiale), iar dosarul se judecă la Judecătoria Târgu Jiu.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here