Burduja și-a numit consilierul în funcția de președinte de CA la Complexul Energetic Valea Jiului

1259

Andrei Nicolae Popa (28 de ani) este noul președinte al Consiliului de Administrație al nou înființatei Complexul Energetic Valea Jiului, companie în curs de preluare a activelor și a celor 2.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara (exploatările de huilă, atâtea câte mai sunt), acum falită. Andrei Nicolae Popa a fost propunerea Ministerului Energiei pentru acest post, iar în Adunarea Generală a Acționarilor, care este controlată în totalitate de Ministerul Energiei, el a fost și votat, pentru un mandat provizoriu de cinci luni. El era anterior consilier al ministrului Energiei, Sebastian Burduja, arată InvesTernergy.ro.

Lui Popa îi lipsește orice fel de experiență în energie, potrivit parcursului profesional postat pe LinkedIn. El s-a axat pe o carieră bazată pe cunoștințele în drept, fiind absolvent al Universității București. A mai lucrat, în calitate, de consultant, la NNDKP, a mai fost intern la ambasada României din Cehia și la Guvern. Are cursuri absolvite la Academia Națională de Informații și la Școala de vară Confucius, a Universității Chineze de Științe Politice și Drept, care este direct finanțată de Partidul Comunist Chinez.

Odată apropierea de Sebastian Burduja, căruia i-a devenit consilier, în 2022, când acesta era ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, vin și funcțiile mari. Popa intră în board-ul Agenției Spațiale Române. Când Burduja ajunge ministru la Energie, în mai, anul acesta, Popa vine cu el, tot în calitate de consilier. Acum este președintele Complexului Energetic Valea Jiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here