Veta Biriş, prezentă la spectacolul de iarnă al Doinei Gorjului

342

spectacol1 facuta de mineMarţi seară, Ansamblul Folcloric Profesionist „Doina Gorjului” a prezentat un spectacol grandios la Casa de Cultură a Sindicatelor Târgu-Jiu. Deşi a început cu o întârziere de o jumătate de

oră deoarece nu erau prea mulţi oameni strânşi în sală, evenimentul a fost aplaudat şi pentru punerea sa în scenă, a lucrat zi de zi o armată de oameni. Invitata specială a spectacolului a fost interpreta de muzică populară Veta Biriş, care a deschis manifestarea cu o colindă cântată cu foarte mult har.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia a 20 de ani de la Revoluţia din 1989 şi s-a numit „Iarăşi ninge peste ţară”. Nu doar soliştii ansamblului au fost prezenţi pe scenă, ci şi corpul de balet, în frunte cu coregraful Valeriu Saraolu, aceştia prezentând Alaiul Obiceiurilor de Iarnă.
Iarna, în interpretarea Codruţei Florescu
Cea care şi la marele spectacol din luna octombrie dedicat toamnei a jucat rolul acesteia din urmă, spectacol2 facuta de mineCodruţa Florescu, şi de această dată a fost în postura Iernii. Ea şi-a făcut intrarea pe scenă îmbrăcată într-o rochie albă, iar „discursul” său a fost unul care a smuls ropote de aplauze. Codruţa a fost chiar mult mai apreciată decât soliştii, oamenii din sală fiind captivaţi de vocea acesteia şi de prezenţa sa scenică.
În cadrul spectacolului, s-au mai rostit discursuri pentru a aminti de revoluţia sângeroasă, dar s-au interpretat şi numeroase colinde. De altfel, în scenă a fost pus şi ritualul sacrificării porcului de Crăciun, bine-cunoscut în rândul românilor. Totodată, este de menţionat faptul că porcul care nu era real, ci confecţionat astfel încât să semene cu unul proaspăt sacrificat. În jurul său, dansatorii Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Gorjului” au dansat, iar un copil îmbrăcat în straie tradiţionale a făcut urări celor prezenţi.
Printre soliştii care şi-au făcut apariţia pe scenă la evenimentul de marţi seara au fost: Ion Ghiţulescu, Ileana Lăceanu, Maria Tapotă Lătăreţu, Beatrice Băndoiu, Valentin Sanfira, Olguţa Berbec, Roberta Crintea, Gergiana Bârsac, Alexandra Bleaje, Natalia Gorjeanu, Claudia Torop, Victoriţa Lăcătuşu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here