FOTO: Liderii Verzilor au anunțat, la Târgu Jiu, proteste împotriva măsurilor Guvernului

1867

Consiliul Național al PV s-a reunit sâmbătă, 30 septembrie 2023, la Târgu Jiu unde a adoptat criteriile de integritate pentru candidații pe care îi va propune în alegeri şi a lansat în dezbatere publică manifestul verzilor pentru anul electoral 2024.

Vineri, conducerea Partidului Verde a fost la Târgu Jiu, susținând și o conferință de presă. Aceasta s-a desfășurat la Hotelul Gorj, cu prezența copreședinților Lavinia Cosma și Marius Lazăr.

Astfel, Partidul Verde îi cere Guvernului să nu crească TVA-ul pentru tehnologii verzi, pentru produse BIO și pentru hrana animalelor de companie. În același timp solicită guvernanților să ia atitudine față de declarațiile preşedintelui ANRE care contesta dreptul prosumatorilor de a produce surplus de energie pentru piaţă. De asemenea, conducerea centrală a Partidului Verde a semnalat aspectele problematice de la nivelul țării, pentru care vor organiza proteste. Verzii vor protesta față de propunerea guvernului de creştere a TVA de la 5% la 9% pentru livrarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, pompe de căldură şi alte sisteme de încălzire performante, precum şi pentru mâncarea BIO. Partidul Verde îi solicită Guvernului să renunţe la creşterea TVA de la 9 la 19% pentru hrana animalelor de companie. De asemenea, o altă solicitare către Guvern este legată de declarațiile preşedintelui ANRE care contesta dreptul prosumatorilor de a produce surplus de energie pentru piaţă. Ei cer Guvernului să ia atitudine față de derapajului șefului ANRE, George Niculescu, iar Parlamentului să-l demită pe acesta.

Partidul Verde, singurul partid din Romania membru cu drepturi depline în Partidul Verzilor Europeni, este cotat în cel mai recent sondaj de opinie INSCOP ca fiind al şaptelea partid al țării cu 2,7%.