Proiectul dedicat copiilor din patru comune din Gorj a fost lansat cu succes la Peștișani

897

Vineri, 29 septembrie, la Liceul Tehnologic ,,Constantin Brâncuși” din Peștișani, a fost lansat proiectul ,,Edu Power” al Asociației Be Teen din Târgu-Jiu. Acest demers vizează oferirea unor experiențe educative inovatoare pentru copiii din mediul rural și îi are ca beneficiari pe copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani din localitățile Baia de Fier, Peștișani, Scoarța și Bălănești.

Perioada de derulare a atelierelor educative este octombrie – decembrie 2023. Lansarea de vineri a proiectului s-a bucurat de un real succes și s-a făcut alături de primii 32 de copii din mediul rural care au participat astfel la o incursiune în lumea științei explorând cele peste 20 de experimente create în cadrul proiectului.
”Am participat, la Peștișani, la evenimentul de lansare a proiectului Edu Power, care are ca obiectiv crearea unui cadru alternativ și inovator, bazat pe experimente, prin intermediul căruia copiii să descopere lumea înconjurătoare. Proiectul presupune organizarea de ateliere de învățare prin metode non-formale pentru copiii din mediul rural cu scopul dezvoltării abilitaților care stimulează gândirea critică. Inițiativa acestui proiect este una lăudabilă și felicit întreaga echipă pentru implicarea în acest proiect care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani din comunele Peștișani, Baia de Fier, Scoarța și Bălănești. La evenimentul de lansare au fost prezentate 20 de experimente din domeniile fizică, matematică, optică, acustică și logică. Am lucrat în domeniul IT și i-am asigurat pe organizatori și pe copii de tot sprijinul meu în acest proiect, dar și în proiectele viitoare. Astfel de inițiative îi ajută pe tineri să își îndrepte atenția către știință și cercetare, un domeniu de viitor mai ales că România se îndreaptă cu pași repezi către digitalizare și, personal, am făcut demersuri semnificative în acest sens în perioada în care am fost secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării”, a declarat prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, după participarea sa la lansarea proiectului Asociației Be Teen.
Pentru a oferi copiilor o experiență captivantă în domeniul robotică, Asociația Be Teen are ca partener echipa de robotică Tea Borgs de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Tinerii din echipa de robotică, alături de profesorii Eugen Nodea și Sorin Mirel Stoian, vor susține ateliere și vor prezenta roboții creați prin intermediul proiectului.
Evenimentul de lansare marchează începutul unei perioade de explorare științifică și tehnologică pentru copiii din comunitățile rurale ale judeţului Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here