Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie

1262

Premierul Marcel Ciolacu vrea ca până la 1 ianuarie să fie promulgată legea pensiilor, afirmând că sunt trei scenarii făcute cu Banca Mondială.

Premierul spune că unele pensii vor avea o creştere de 5%, cele mari, iar altele mici vor avea şi de 40%, iar altele, de 20%.

„Sunt oameni care au muncit 30 de ani, dar au pensia de 1.500 de lei. Deci ei au anii de muncă închiși, nu exista contribuție pe timpul lui Ceaușescu. Să-l scot din mormânt să-l cert? Nu pot. Așa era sistemul comunist. Trebuie să venim cu un sistem astfel încât oamenii aceștia… nu mai sunt foarte mulți, dar sunt niște inechități. Este prima variantă. Eu îmi doresc să intre în vigoare de la 1 ianuarie și se va încadra într-un procent, pe întreaga anvelopă a pensiilor în România, care este de o sută de miliarde de lei, cu o creștere de 15%. Oricum, o să fie cu minim inflația luată în calcul. Ar fi incorect față de pensionari să nu se vină cu această indexare”, a spus Ciolacu, la Digi24.

 

1 COMENTARIU

  1. Mincinosul iar vine cu vrajeli psd iste. Ce le spune pensionarilor care le-a scăzut pensia după recalcularea marca psd? Cu ceva timp în urmă le spunea cu „mâna pe inimă” că nu o să scadă nicio pensie. Acum îi fură pe pensionari că sa umple portbagajele buzatilor din partid. Vrea acum cu această indexare diferențiată să bage zanzanie între pensionari, dând la unii mai mult și la alții mai puțin. Precis cei care vor primii mai puțin îl vor da in judecată pentru că ei au contribuit de-a lungul timpului mai mult, față de cei care au luat pe cartea de munca salariul minim pe economie și la negru, în complicitate cu angajatorul, a mai luat un salariu. Și cei care vor primi acum mai mult, vor trece de 2000 de lei și vor fi impozitate, așa că marcelino in viclenia lui , le da cu o mână și le ia cu două.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here