Averea lui Gică Petrescu a rămas nerevendicată

433
gica petrescuLa mai bine de trei ani de la moartea maestrului Gică Petrescu, locatarii blocului din centrul Capitalei, unde a locuit artistul, susţin că până în prezent nu a apărut niciun moştenitor al averii sale. Mai mult, apartamentul în care a locuit Gică Petrescu produce doar datorii, până în prezent suma adunată fiind de aproximativ 5.000 de euro.

Potrivit declaraţiilor vecinilor, singura posibilă moştenitoare ar fi Diana Ieşeanu – o nepoată a lui Gică Petrescu. Aceasta însă nu pare interesată de averea maestrului.

Echipa de la „Happy Hour” a aflat că înainte de moarte, Gică Petrescu şi-a dorit ca apartamentul său să fie transformat în casă memorială. Pe lângă problema datoriilor de la întreţinere, se ia în calcul şi moştenirea drepturilor de autor ale marelui artist. Potrivit declaraţiilor domnului Octavian Lazăr Cozma – preşedintele UCMR ADA -, drepturile de autor ale lui Gică Petrescu sunt administrate şi deţinute de instituţia pe care o conduce. ”Până în prezent nu există un succesor legal”, a declarat domnul Lazăr pentru „Happy Hour”. În aceste condiţii, apartamentul în care a locuit Gică Petrescu ar putea fi scos la licitaţie. Gică Petrescu a murit în anul 2006 la vârsta de 91 de ani.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here