75 de ani de activitate: Doina Gorjului, la ceas aniversar, alături de zeci de artiști de folclor din țară

3626

La împlinirea a 75 de ani de activitate, Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Doina Gorjului” va marca evenimentul printr-o Gală a Folclorului Românesc. În acest sens, un spectacol excepțional va avea loc pe 8 noiembrie, la Sala Palatului din București.

Mai mulți artiști gorjeni, dar și colegi de scenă de-ai acestora din întreaga țară, se vor reuni sub cupola unui spectacol excepțional. Mai precis, pe 8 noiembrie, de la ora 19:00, va avea loc Gala Folclorului Românesc, un eveniment de celebrare a 75 de ani de activitate pentru Ansamblul ,,Doina Gorjului” de la Târgu-Jiu, ce este programat să aibă loc chiar în capitala țării, la Sala Palatului. Scena va deveni neîncăpătoare pentru următorii artiști care vor oferi un adevărat regal folcloric: Constantin Enceanu, Mariana Ionescu Căpitanescu, Steliana Sima, Floarea Calotă, Daniela Condurache, Valentin Sanfira, Gheorghe Roșoga, Natalia Popescu, Gelu Voicu, Vasilica Tătaru, Alexandru Pugna, Nicolae Datcu, Gheorghița Nicolae, Adrian Stanca, Robert Târnăveanu, Cristian Pomohaci, Emil Badea, precum și marii soliști ai Ansamblui ,,Doina Gorjului” – Olguța Berbec, Andra Matei, Roberta Crintea, Ileana Lăceanu, Alexandra Bleaje, Victorița Lăcătușu, Ion Drăgan, Georgiana Bîrsan, Adriana Soreanu, Claudia Torop, Maria Loga și Ion Ghițulescu. Ansamblu Folcloric Profesionist ,,Doina Gorjului”, ajuns la venerabila vârstă de 75 de ani este una dintre cele mai importante instituții de folclor din România, fiind de foarte mulți ani un ambasador al Gorjului în țară și peste hotare. Reperele sale istorice au cifre rotunde în acest an, 75 de ani de la apariția ,,Taraful Gorjului” și 55 de ani de la schimbarea numelui în ,,Doina Gorjului. Biletele se găsesc la Sala Palatului și online pe: vandbilete.ro, entertix.ro, eventim.ro, iabilet.ro si salapalatului.ro.
Izabella Molnar

2 COMENTARII

  1. Bine ca-l chemați pe pomohaci,pe sanfira și enceanu și pe alți lingăi, iar pe tineri talentați al Gorjului nu-i băgați în seamă pentru că nu vor să facă compromisuri. Pentru unii artiști invitați da, se poate merge la spectacol,însă pentru conducerea ansamblului pusă de politic , Nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here