Vineri, 22 septembrie a.c., Expoziție de grafică ,,Ultimul gram de suflet”, In Memoriam – ȘAI

935

Muzeul National ,,Constantin Brăncuși” din municipiul Tărgu Jiu va fi vineri, 22 septembrie, gazda unui eveniment cultural aparte: este vorba despre expoziția de grafică ,,Ultimul gram de suflet – in memoriam Aurelian Iulius Șuță (ȘAI)”.
Iubitorii artei grafice și toți cei care l-au cunoscut pe artisitul gorjean sunt invitați vineri, 20 septembrie a.c., de la orele 17.00 la expoziția ce va fi vernisată la sediul Muzeului Național ,,Constantin Brăncuși” din centrul urbei situate pe Jiul de Sus. Curatorul expoziției este Florian Preda Dochinoiu, iar în cadrul evenimentului cultural amintit va fi lansat volumul ,,Poeme desenate”, autor Alex Gregora, cartea fiind ilustrată cu lucrări semnate de Aurelian Iulius Șuță. Acesta a avut o prestigioasă carieră artistică națională și internațională, îndeosebi în zona graficii satirice. Licențiat în Arte vizuale al Universității de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte Vizuale și Design, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Craiova, și polițist în cadrul Serviciului Criminalistic al Inspectoratului de Poliție al județului Gorj, Aurelian Iulius Șuță a avut ultima expoziție la sediul Muzeului Județean ,,Alexandru Ștefulescu” în ziua de 13 octombrie 2020.
Artist profilic, ȘAI a desfășurat o susținută carieră artistică, concretizată prin numeroase expoziții naționale și internaționale, excelănd în genul caricaturii ca formă de artă sub toate aspectele ei, realizănd multe proiecte personale și fiind recunoscut ca un important creator al artelor vizuale. Aurelian Iulius Șuță (ȘAI) a primit numeroase premii și distincții în domeniul artistic, fiind un apreciat artist de către colegii de breaslă, iubit și admirat de tărgujieni, și nu numai, precum și de publicul pe care l-a captivat în multele expoziții de grup ori personale.
Evenimentul cultural găzduit de Muzeul Național ,,Constantin Brăncuși” din Tărgu Jiu este organizat cu sprijinul Asociației Internaționale a Polițiștilor, în parteneriat cu Muzeul Județean ,,Alexandru Ștefulescu”, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare ,,Constantin Brăncuși” și Liceul de Arte ,,Constantin Brailoiu”.
Marius Stochițoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here