CE Oltenia are cu 1.300 de angajați mai puțin în acest an, plecările intensificându-se după ce Legea 197 a fost deblocată.
În locul celor pensionați, CE Oltenia a făcut doar câteva zeci de angajări, culmea, tot din rândul pensionarilor, deși există și acum peste 3.000 de cereri de angajare înregistrate. Astfel, aceștia au un regim de salarizare ca noi angajați, pornind de la salariul minim în companie, dar la care se se acordă și sporurile aferente. Astfel, ai au un salariu de aproximativ 3 – 4 mii de lei, pe lângă pensie.
CE Oltenia a răspuns unei solicitări a presei locale, anunțând că un număr de 47 de pensionari au fost reangajați în companie. În acest fel, aceștia primesc de pensie și de salariu. Pensionari se regăsesc chiar și în conducerea Complexului Energetic Oltenia, dar și în rândul liderilor sindicali. ,,La începutul anului 2020, atunci când a fost creat PLANUL DE ÎNCHIDERE a grupurilor energetice pe cărbune, în Complexul Energetic Oltenia erau cel puțin 12.800 de salariați, adică 12.800 de locuri de muncă. Deci, trebuie avut în vedere faptul că pe acest PLAN DE ÎNCHIDERE a grupurilor energetice pe cărbune s-au pierdut deja aproximativ 3000 de locuri de muncă!
În altă ordine de idei, federațiile boșilor sindicali (Univers și FNME), sunt permanent într-un BLAT MIZERABIL cu SISTEMUL, trădare prin care acceptă închiderea grupurilor energetice pe cărbune, fără ca acești boși sindicali să organizeze vreo acțiune sindicală îndreptată împotriva acestui PROGRAM DE ÎNCHIDERE! Aceasta este REALITATEA cruntă din perspectiva mișcării sindicale din C.E.Oltenia, controlată și coordonată de SISTEMUL POLITICO-SINDICAL, prin boși sindicali afaceriști, pensionari și șarlatani!”, a răbufnit vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, pe pagina sa publică de socializare.
M.C.H.
Acum pot munci,nu mai sunt bolnavi???
Toți, dar absolut toți „lideri”de sindicat din toate domeniile de activitate sunt ciripitori la secu ‘ , asta cu reprezentarea salariaților este o gargară. Ei trebuie să-i țină în frâu pe oameni când apar nemulțumiri, să transmită starea de spirit a oamenilor și din când în când să mai facă cate o mascaradă de grevă pentru a mai da drumul la presiunea nemulțumirilor acumulate de popor.