S-au pensionat 1.300 de angajați ai CE Oltenia, pe Legea 197. Aproape 100 dintre aceștia sunt salariați TESA

5598

* Administrația CEO așteaptă renegocierea programului de închidere
* Nu s-a luat nicio decizie cu privire la cei aproape 2.000 de angajați cu contracte pe perioadă determinată
* Nu se transferă salariați din birouri în producție în producție

Nu există încă o decizie cu privire la cei aproape 2.000 de angajați care lucrează în CEO cu contracte individuale de muncă pe perioadă determinată. Acestora li s-au prelungit contractele în vară, până în decembrie acest an.

Rămânerea lor în companie depinde chiar și de renegocierea Planului de restructurare a CEO, așa cum au declarat reprezentanții companiei: ,,Este prematur să discutăm acum despre persoanele cu contracte pe perioadă determinată. Nu este un răspuns cert, depinde de numărul de pensionări, dar așteptăm și această renegociere a termenelor de închidere de capacități. De asemenea, așteptăm și studiul de adecvanță al celor de la Transelectrica, studiu ce va avea multă greutate în ce vom face de acum încolo”, au declarat sursele citate. Până în prezent, în baza Legii 197 s-au pensionat în jur de 1.300 de salariați. Dintre aceștia, și aproape o sută de angajați TESA: ,,Pensionări în rândul personalului TESA sunt de ordinul zecilor… în jur de o sută de salariați s-au pensionat pe Legea197. Bineînțeles, aceștia au avut și activitate de producție în spate, au fost muncitori, conducători formație de lucru, TESA de execuție în secții și sectoare”, au mai spus reprezentanții CE Oltenia.
Cu privire la pensionările care adâncesc problema lipsei de personal în producție, problemă care ar putea fi rezolvată parțial dacă în producție ar fi trimiși salariați TESA, sursele citate mai spun: ,,Nu a existat o discuție în acest sens. Sigur, ideea este, însă nu s-a discutat în vreo ședință o astfel de posibilitate. Dacă, să zicem, ar fi și situații de neapărată nevoie, ar fi trecuți în producție și cei care lucrează în birouri și care au diverse specializări în sectoarele de producție. Însă nu, nu –sa discutat, cel puțin până în acest moment, despre acest lucru. Sunt idei, soluții, care vin din partea sindicală”, au mai precizat reprezentanții companiei.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here