Alexandru Beșliu, argint la CN de Lupte pe Plajă

990

Luptătorul gorjean Alexandru Beșliu (CSM Târgu Jiu – CS Pandurii) a cucerit medalia de argint la seniori, la categoria +90 de Kg, în cadrul Finalelor Campionatului Național de Lupte pe Plajă.

Competiția a avut loc pe plaja Obelisc, din Costinești, în perioada 31 august- 3 septembrie. Performanța l-a propulsat pe Beșliu la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă, care va avea loc tot în România, la Constanța.

Reușita l-a bucurat pe talentatul luptător, mai ales că el nu este specializat în lupte pe plajă. ,,A fost un turneu așteptat de către mulți seniori din țară. A fost destul de greu, dar a meritat toată munca depusă, pentru că medalia de la acest turneu este biletul meu către Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă. Sunt bucuros că am reușit să obțin această medalie, cu toate că acest stil de luptă nu mă avantajează și prefer să rămân la saltea. Am avut însă persoane care m-au încurajat să particip, care m-au făcut să prind încredere și să lupt pe orice stil. Mulțumesc antrenorilor pentru tot ceea ce fac pentru mine, celor de la CSM Târgu Jiu, dar și Asociației Județene de Lupte Gorj, pentru sprijinul acordat”, a spus Beșliu pentru csmtargujiu.ro.

Mădălin Gorjanu, antrenorul secției de lupte de la CSM Târgu Jiu a catalogat rezultatul drept unul ,,excepțional”. ,,Alex Beșliu a avut o evoluție foarte bună la acest turneu, deși luptele pe plajă nu sunt punctul lui forte. S-a concentrat însă foarte bine și-a reușit un rezultat excepțional. Mă bucur mult pentru el, este un rezultat care trebuie să-i dea mai multă încredere pentru viitor“, a adăugat Gorjanu. Din păcate, un alt sportiv de mare perspectivă, Eduard Popescu, s-a accidentat și a ratat concursul de la malul mării. În schimb, juniorul Octavian Mitoi a terminat pe locul 5, la categoria 70 de kg. ,,Octavian Mitoi a început concursul perfect, cu 3 victorii din 3 în grupe, dar apoi a pierdut, pe o lipsă de concentrare, accederea în faza finală a competiției. La lupte pe plajă, orice mică neatenție poate duce la pierderea meciului. Sper să învețe din asta și să revină mai puternic anul viitor. Din păcate, o pierdere importantă este cea a lui Eduard Popescu, care datorită unei recidive la o accidentare mai veche nu a putut participa. Sper să-și revină repede și să fie apt pentru Campionatul Național U23”, a adăugat Gorjanu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here