Ansamblul „Maria Apostol” organizează un spectacol grandios de colinde

418
an.maria apostolAnsamblul Folcloric „Maria Apostol” din satul Bâlta, localitatea Runcu, va susţine vineri, 18 decembrie, un spectacol de o reală frumuseţe, în cinstea Sărbătorilor de Iarnă. „Va fi un spectacol cu dansuri şi cântece populare, urmat de punerea în scenă a numeroaselor datini ale căpriţei şi ursului”, ne-a declarat Constanţa Pobirci, coregrafa ansamblului.

Manifestarea care se va desfăşura se intitulează „Datini şi obiceiuri de sărbători”.

La spectacol nu vor participa doar membrii Ansamblului „Maria Apostol”, ci şi elevi ai Grupului Şcolar Industrial „General Constantin Şandru” din Bâlta. Evenimentul va debuta de la orele 10:30, iar în cadrul manifestărilor se va regăsi şi o scenetă. „Vom încerca să înfăţişăm doi bătrâni sărăci, părăsiţi de copii, care în ciuda necazurilor primesc colindătorii şi le oferă nuci şi vin fiert. Mai mult decât o scenetă, dorim ca momentul să fie o învăţătură pentru copiii prezenţi la spectacol”, a completat coregrafa.
Primarul din Runcu, în rol de Moş Crăciun
La sfârşitul spectacolului, primarul localităţii Runcu, Adi Cîmpeanu, va îmbrăca straiele lui Moş Crăciun şi va oferi plase cu cadouri copiilor, conform spuselor Constanţei Pobirci. Toţi cei antrenaţi pentru evenimentul de vineri,au început pregătirile şi repetiţiile cu două săptămâni înainte, pentru ca manifestările să se desfăşoare fără probleme. Ansamblul Folcloric „Maria Apostol” a luat fiinţă în urmă cu 4 ani, membrii acestuia fiind elevi ai Grupului Şcolar Bâlta, şi având vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Tinerii din clubul de dans sunt pregătiţi de mici, cei dornici de această experienţă fiind primiţi încă din clasa întâi în clubul de dans. Aşadar, ei au o “pepinieră” de viitori dansatori talentaţi, care vor merge în ţară la diverse activităţi. Tinerii din formaţie sunt “responsabili” şi pentru premiile primite, au se pare în palmares mai multe premii la concursurile la care au participat, atât pentru portul popular cât şi pentru jocul pe care îl pun cu măiestrie în scenă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here