Gânduri…şi gânduri

1193

G.V. Bună ziua domnule doctor Cornel Munteanu, sunteţi ca întotdeauna, neobosit pe căldura asta toridă!
– C. M. Bine aţi venit pe la mine, la casa mea din Bărbăteşti, domnule profesor, iar, ca întotdeauna, sunteţi binevenit şi bine primit!
– G.V. Este calitatea dumneavoastră de curtuoazie şi de bine primire, cu vocaţia de bine primitor, pe care le-aţi deprins şi le-aţi exersat în anii îmdelungaţi de activitate strălucită ca medic internist!
– C. M. Un medic este întotdeauna un sfătuitor, un tămăduitor şi un interlocutor pentru sufletul omului, mai ales pentru omul care are atâta nevoie de atenţie şi de îngrijire pentru sănătatea lui!
– G.V. Domnule doctor, am venit în mod special, ca să vă mai văd, pentru că îmi era tare dor de dumneavoastră, iar, de această dată, ca să n-o supărăm pe doamna profesoară Mihaela, distinsa dumneavoastră soţie, o să avem un dialog foarte scurt şi la obiect!
– C. M. Sunt absolut de acord, numai că eu nu m-aş plictisi niciodată, stând de vorbă cu un om ca dumneavoastră!
– G.V. Se aude din camera alăturată glasul lui Antonio, nepoţelul dumneavoastră drag se pare că are anumite probleme!
– C. M. Da, da, are nişte probleme de logică şi de matematică la care îl ajută şi îl îndrumă soţia mea, pentru că e un copil foarte inteligent!
– G.V. Domnule doctor, ce gânduri epigramistice mai aveţi?
– C. M. Am nişte gânduri pregătite şi aşternute pe hârtie pentru fiecare lună, până la sfârşitul acestui an, aşa că…
– G.V. Mă uimiţi, sunteţi mai harnic şi mai silitor ca niciodată! În încheierea dialogului nostru foarte scurt de astăzi, spuneţi pentru noi, cititorii, ultima epigramă comisă la ceas de reflecţie profundă!
– C. M. Iată, vă spun epigrama numită…Aparenţă!: Zveltă şi tânără, sfioasă/, Cu vorbă caldă şi duioasă,/ Trimisă-aici, parcă de El,/ Lucrează-n tură-ntr-un…bordel!
– G.V. Cred că e aparenţă cu mai multă…esenţă! Vă doresc, MULTĂ SĂNĂTATE şi spor cu mult, foarte multspor şi sport în activitatea dumneavoastră, domnule doctor Cornel Munteanu!
V.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here